Beruházás

2022.03.02. 19:39

Megszépültek a szolgálati lakások Köröstarcsán

P. G.

Dr. Bácskay Tamás önkormányzati képviselő, Dankó Béla és Lipcsei Zoltán adták át a megszépült, felújított épületet

Fotó: Imre György

Átadták a megújult és megszépült, négy szolgálati lakást magába foglaló tömböt, szerdán délután, Köröstarcsán.

Lipcsei Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta, a szolgálati lakások több évtizede épültek, és már régen váratott magára a felújításuk.

– A mai modern technikának köszönhetően az ingatlan teljes egészében megszépült. Az épület hőszigetelést kapott, cserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a födémet, a tetőszerkezetet, illetve a területet körül is kerítették. A beruházás a Magyar Falu Programban elnyert mintegy 30 millió forintos támogatás segítségével készülhetett el – számolt be a részletekről a polgármester.

Forrás: Imre György

Lipcsei Zoltán kifejtette, a fejlesztéssel az önkormányzat legfontosabb célja, hogy közfeladatot ellátó dolgozók számára korszerű körülmények között, ingyenes lakhatást biztosítsanak, és ezzel erősítsék a fiatalok helyben maradását, a fiatal szakemberek településre csábítását. 

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, Köröstarcsa folyamatosan fejlődik, az elmúlt években jelentős források érkezett a településre az önkormányzat aktivitásának köszönhetően, illetve vállalkozások is eredményesen pályáztak. Mint megtudtuk, a Széchenyi 2020 program keretében közel 740 millió forintos támogatási forráshoz jutott a település, amiből 113 millió forintot vállalkozások kaptak, amelyek így munkahelyeket teremthettek és őrizhettek meg, s így erősíthetik a népességmegtartó erőt. 

 

– Ha a Magyar Falu Programban elnyert támogatásokat is hozzávesszük a település által az elmúlt években kapott forrásokhoz, akkor az összeg eléri a 906 millió forintot – tette hozzá Dankó Béla. Felelevenítette, hogy néhány évvel ezelőtt adták át a szolgálati lakások közelében található, felújított orvosi rendelőt is. 

Úgy vélekedett, a korszerű lakhatási körülményeknek köszönhetően könnyebben csábíthatnak szakembereket Köröstarcsára. Ennek kapcsán nagyon fontosnak nevezte, hogy minél több szolgáltatást biztosítanak helyben a lakosság számára, ami az életminőség javítását is szolgálja. 

Az országgyűlési képviselő kifejtette, bízik abban, hogy az elindult jelentős fejlődés tovább folytatódik majd a kiváló adottságokkal bíró Köröstarcsán. Mint mondta, ebben továbbra is számíthatnak a segítségére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában