Összefoglaló

2024.04.09. 19:24

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 9.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 9-én.

Beol.hu
összefoglaló, nap legfontosabb hírei
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Békés Megyei Hírlap és a BEOL.hu olvasói határoztak arról, ki legyen 2023-ban az Év embere, és szintén közönségszavazás alapján dőltek el a tavalyi Év sportolója címek is. A díjakat kedden Békéscsabán, a Mediaworks Hungary Zrt. Békés vármegyei irodájában vették át a győztesek, akiknek személyéről olvasóink döntöttek.

Húsz év után újra megtekinthető három hónapon keresztül Munkácsy Mihály híres festménye, a Búsuló betyár Békéscsabán, a Munkácsy Emlékházban, az intézmény a képet a debreceni Déry Múzeumtól kapta kölcsön. Az alkotást a festőfejedelem 1865-ben készítette Gerendáson, amely egyébként nem azonos a mai Gerendással, a mai Gádorosnak felel meg.

A Vandháti úti iskolában versmondó versenyt szerveztek kedden délelőtt a magyar költészet napja alkalmából.

Már nem lehetett halasztani az erdőfelújítást a békési kikötő melletti területen. Több éve túltartott volt az állomány, az erdészeti hatóság nem engedélyezte a területen egyetlen fa megmaradását sem a balesetveszély miatt – tájékoztatta szerkesztőségünket a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A KÖVIZIG-et annak kapcsán kerestük meg, hogy az érintett részen az elmúlt időszakban kivágták a fákat, ami rengeteg kérdést váltott ki a közvélemény részéről, a különböző facebookos fórumokon nagyon sokan szóltak hozzá a témához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában