Összefoglaló

2024.04.26. 19:33

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 26.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 26-án.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Elkezdődött a Virágos Gyula program keretében életre hívott virágosztási akció kedden. Elsőként a Kónya István önkormányzati képviselő, alpolgármester által képviselt választókerületben találnak gazdára a virágok. A virágosztási akció a város valamennyi részét érinti majd.

Kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 40 éves többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő orosházi férfi ellen, aki trükkös módszerrel csalt ki 270 ezer forintot egy orosházi férfitól.

A minap tartotta a Nyomda- és Papíripari Szövetség az éves közgyűlését, melynek keretein belül átadták a Hess András-díjat. Ez a díj elismerés azok számára, akiknek tudásuk és a szakmai elkötelezettségük kiemelkedő.

Új holtági pontyrekord született a békésszentandrási Sirató-holtágból – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). A holtági pontyrekordot Lestyan Martin érte el, egy 25 kilónál nehezebb ponttyal.

Fergeteges hajrával a battonyai Őrült mókusok nevű csapat nyerte az idei Túzok Tusát. Hagyományosan a Föld Napján rendezte meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az természetismereti vetélkedő döntőjét a Körösvölgyi Állatparkban.

Negyven éve nyilvánították várossá Szeghalmot, ennek apropóján szervezett az önkormányzat pénteken ünnepséget a művelődési központban. Macsári József, Szeghalom polgármestere beszélt a múlt mellett a jelenről és a jövőbeli feladatokról, köztük a rövidesen kezdődő beruházásokról is, valamint a szülőföld jelentőségéről.

Különleges Anyák napi installációt készítettek a Békés vármegyei „Óriástakarós” csoport és Jaminai Horgolda tagjai a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvarra. A különleges, a kisvonatot és az első szerelvényt díszítő dekoráció 335 horgolt virágból és 97 méter azt összekötő horgolt ágból áll. A péntektől látható Anyák napi attrakción tizenöten dolgoztak több héten át.

A békéscsabai közgyűlés által csütörtökön elfogadott tanya- és külterületfejlesztési programmal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a programot kezdeményező Fidesz-KDNP pénteken délelőtt a Petrovszki tanyánál. Mint elmondták, a kérdés, illetve a szakmai anyag elfogadása azért is nagyon lényeges, mert Békéscsaba külterületein ezer lakott tanya található, és ott mintegy 2000-en laknak, illetve körülbelül 700-an élnek kétlaki életet. A tanya- és külterületfejlesztési program számos téren hozhat előrelépést.

A kormánypártok benyújtották az Országgyűlésnek az újabb gyermekvédelmi törvényt és az alaptörvény módosítását, amelyek tovább szigorítják a pedofilokra vonatkozó szabályokat - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken az MTI-vel.

Tudományosan kiszámolták: ez a megfelelő zenei tempó a tökéletes szexhez.

38 éve történt a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris katasztrófája Csernobilban




















 









 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában