Orosháza

2024.04.18. 07:02

A képviselő-testület tagjai vitáztak, határozatokat hoztak

Elfogadta Orosháza képviselő-testülete a Volán Busz Zrt.-vel a közúti személyszállításra kötött közszolgáltatási szerződés tavalyi évi teljesítéséről szóló, majd húszoldalas beszámolót a szerdai testületi ülésén. Számos, más napirend is téma volt: a munkásszálló, a közfoglalkoztatásról szóló 2023. évi beszámoló.

Csete Ilona

A megüresedett önkormányzati bérlakásokról is tárgyaltak szerdán a képviselők, ahogyan azokról az önkormányzati elismerésekről, amiket az orosházi rendvédelmi, katasztrófavédelmi szerveztek és a mentőállomás részére nyújt a város. Egyhangúan támogatta a testület a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok tavalyi ellátásáról szóló beszámolót. A munkásszálló üzemeltetésével kapcsolatos napirend során elhangzott, 10 éves fenntartási kötelezettsége van a városnak. Jelenleg nyereségesen működik. A Dottó kisvonat már több vitát generált, Fetser János (MSZP) képviselő a beszerzése körüli túlárazást és szabálytalanságokat emlegetett. Rákérdezett, tesz-e a város lépéseket ezeknek a többletköltségeknek a visszaszerzésére. Mivel volt olyan javaslat is, hogy legyen a kisvonat használata ingyenes, ám ez is érinti a költségvetést, ezért visszatérnek majd erre a témára egy másik ülésen.

tetsületi ülés, orosháza
Szerdán tartotta ülését az orosházi képviselő-testület
Fotó: Nagy Kristóf

Dr. Burai Mihály a polgármesteri hivatal 2023. évi tevékenységének a tárgyalásakor kiemelte: munkatársai több ezer ügyféllel s üggyel foglalkoztak, végezték a többcélú kistérségi társulás, valamint a nemzetiségi önkormányzatokat érintő feladatokat is. Mindeközben a hivatal jól teljesített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában