Állatpark

2024.03.20. 15:03

Több százan látogattak ki a szarvasi állatparkba a nemzeti ünnepünkön

Március 15-én állatismertetőkkel egybekötött látványetetésekre, ünnepi látogatásra invitálta vendégeit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság. A Körösvölgyi Állatparkba közel 900 fő látogatott el a verőfényes napsütésben.

Vásári Erzsébet

A nemzeti park beszámolójából kiderült, hogy a szarvasi Csáky-kastély tavasszal is páratlan szépségű kertjében több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző állatfajt csodálhattak meg az érdeklődők a március 15. hosszú hétvégén is. A meghirdetett állatismertetőkön közel kétszáz érdeklődő gyűlt össze. Gyermekek és felnőttek egyaránt kíváncsisággal telve várták a különleges állatfajok bemutatóit, látványetetéseit.

farkasok, nemzeti park, körösvölgyi, állatpark
A közel másfél órás program fő attrakciói  a farkasok voltak. Fotó: Babák Zoltán

Az események az európai bölények karámjánál kezdődtek, ahol a régen letűnt korokat megidéző óriásokról hallhattak érdekességeket a látogatók, majd a közel egy tonnás bölénybikákat, apát és fiát, a legifjabb generációval közösen kínálták almával és répával.

Az európai bölényektől a jávorszarvashoz sétáltak át a látogatók, ahol e furcsa megjelenésű, hosszúlábú, nagy fülű, nagy orrú óriást szintén testközelből figyelhette meg mindenki. A jámbor állatot kedvenc csemegéjével fűzfa hajtással kínálták. Közben megfigyelték hogyan használja nagy, lelógó orrát a hajtások, rügyek, kéreg lehántására és milyen nehéz számára rövid nyaka és hosszú lába miatt lehajolni a földre egy-egy leesett alma vagy répa darabért.

A fakó keselyűk röpdéjénél is nagyon sokan gyülekeztek, hogy a hatalmas dögevők látványetetésén részt vehessenek. A három méteres szárnyfesztávolságú madarak mára csak kóborlóként kerülnek elő Magyarországon. Kizárólag dögevésre, állati tetemek elfogyasztására specializálódtak. 

A közel másfél órás program fő attrakciói  a farkasok voltak. Ajsa és Kurszán, a Körösvölgyi Állatpark testvérpárjának parádés látványetetése most is nagy sikert aratott az érdeklődő kicsik és nagyok körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában