Számolnak

2024.03.02. 09:16

Több mint százmilliós lyukat kell betömni Vésztő költségvetésében

Első körben tárgyalt a város idei költségvetéséről a közelmúltban tartott ülésén Vésztő képviselő-testülete. Mivel a büdzsében, amelynek főösszege várhatóan mintegy 4 milliárd forint körül alakul, jelenleg egy 121 millió forintos lyuk tátong, átdolgozzák a következő ülésre, ugyanis kiemelt feladatot jelent a költségvetési egyensúly biztosítása.

Licska Balázs

Karakas Anikó polgármester elmondta: a számadatokban megjelenik az elmúlt évek gazdasági válságának hatása, a támogatások szűkülése. Nem is sikerült az első fordulóra olyan költségvetést összeállítani, amely az elvártnak megfelelő, azaz, hogy ne tartalmazzon működési hiányt.

karakas anikó, költségvetés, tervezés, vésztő
Karakas Anikó: a költségvetési egyensúlyt biztosítani kell.
Fotó: MW-archív

A szokásnak megfelelően bekérték az intézményektől az elképzeléseiket, a kívánalmaikat, és ahhoz, hogy egy jól, színvonalasan működő intézményrendszer legyen, 121 millió forintra lenne pluszban szükség. Ebből is érzékelhető, hogy vissza kell fogni a vágyakat; illetve, hogy nagy, saját erős fejlesztések nem várhatók ebben az évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában