Természetvédelem

2024.03.27. 10:40

Bogárhotelt építettek a mezőhegyesi ovisok

Elkészült a természetvédelmi farakás, de készült rovarhotel is a mezőhegyesi ovisok, óvodapedagógusaik és a szülők lelkes hozzáállásával az Újtelepi óvoda kijelölt udvarrészén. Ezek is állomásai az állatbarát tanösvénynek.

Csete Ilona

A bogárhotel készítésében aktívan részt vett a Katica csoport

Forrás: Facebook

Óvodánk udvarán hetek óta dolgozunk az állatbarát tanösvény kialakításán. Annak egyik állomása az a nagyméretű rovarhotel, amit a Katica csoportos kisgyermekek készítettek el az elmúlt héten. A családok és az óvodai dolgozók aktívan részt vettek a gyűjtőmunkában – számoltak be a közösségi oldalon.

Sok természetes anyag (moha, szalma, fakéreg, olasznád, fenyőtoboz, kifúrt rönkszeletek) összegyűlt. A gyermekek segítettek a bogárhotel összeállításában, voltak igazán lelkes közreműködők is, akiknek valóban szívügyük a bogárbarát környezet kialakítása. Jöhetnek a katicák, a fürkész darazsak, a fülbemászók, a fátyolkák és bármilyen ízeltlábúak, akik egy luxus lakosztályra vágynak.

Elkészült a természetvédelmi farakásuk is. A gyerekek aktívan részt vettek a fahordásban (több évtizede kiszáradt, könnyű súlyú hasábokkal) és az építésben. Kihelyeztek szemléltető táblákat, amelyek rövid ismertetőt tartalmaznak az állatbarát tanösvény állomásáról, az ott előforduló állatfajokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában