Megmérettetés

2024.03.11. 18:13

Pékek és cukrászok versenyeznek a békéscsabai Zwack iskolában - galériával, videóval

Hétfőn délelőtt elindult a három napos Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanuló Verseny (SZKTV), melynek a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.

Dinya Magdolna

Az országos megmérettetésen az előzetes eredmények alapján 56 jelentkezőből választották ki az ország legjobb 15 diákját. A versenyzők, akik az elméleti és gyakorlati feladatok során legalább 60 százalékos eredményt érnek el, mentesülnek a tanév végén esedékes szakmai vizsga alól. A diákok egy csabai péküzemben és a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) központi épületében található cukrász tanműhelyben mutatják be gyakorlati tudásukat. 

BA-4823
Minden diák felkészülten érkezett a versenyre
Fotó: Bencsik Ádám

Az országos verseny megnyitóján először Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Eke Ibolya Mária, a Zwack József Technikum és Szakképző Iskola igazgatója elmondta beszédében, hogy nagy öröm számukra, hogy otthont adhattak a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanuló Verseny országos döntőjének. Gratulált minden döntős diáknak és felkészítő tanárnak, valamint sok sikert kívánt a versenyhez.

A versenyző diákok sorszámot húztak, és az elkészült termékeket ezek alapján fogják értékelni. Az első napon a forrázott tésztából készült édes vagy sós teasüteményt, tetszőleges formában, töltéssel és díszítéssel alkothatták meg. Emellett készíteniük kellett egy 16 szeletes, nemzetközi trendnek megfelelő tortát, minimum kettő különböző réteggel és kötelezően felhasznált étcsokoládéval. Mindezen feladatok végrehajtására 5 óra állt a rendelkezésükre. A munka tempóját, illetve a munka menetét mindenki egyénileg oszthatta be. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában