Ingatlan

2024.03.24. 10:04

Nem kért Békéscsaba a felajánlott házból

Felajánlottak az önkormányzatnak pénzért egy Zöldfa utcai ingatlant. A város pedig megnézte, hogy ki lehetne-e benne alakítani szociális bérlakásokat. Mivel kiderült, hogy az ügylet összességében nagyjából 65 millió forintba kerülne, azt mondták a városi közgyűlés ülésén, hogy nem veszik meg a házat.

Licska Balázs

Ellenérték fejében ajánlottak fel a város számára egy Zöldfa utcai, 750 négyzetméteres ingatlant, az értékbecslés alapján az értéke 39 millió forintra rúg. Az önkormányzat megnézette, hogy ki lehetne-e benne alakítani szociális bérlakásként három lakrészt. 

visszautasít, ingatlan, szociális bérlakások, ajánlat, önkormányzat
Fejlesztenék Békéscsabán a szociális bérlakások állományát, de nem veszik meg a Zöldfa utcai házat. Illusztráció: Shutterstock

A fejlesztés több mint 20 millió forintot tenne ki, és akkor is csak az egyik lenne teljes értékű, a másik kettő elmaradna a 21. század követelményeitől – írták a városi közgyűlés elé került anyagban. Úgy vélik, hogy azt a 65 millió forintot, amit itt el kellene költeni, hatékonyabban is fel lehetne használni, ha a város szociális bérlakásállományának fejlesztéséről van szó. Ezért úgy döntöttek, hogy nem veszik meg Zöldfa utcai házat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában