Nemzeti park

2024.03.11. 10:24

Meglesték a vadludakat Kardoskúton

Vadlúdlesre lehetett jelentkezni a hétvégén, remek időben, a kardoskúti természetvédelmi területen. Több mint húsz természetbarát csatlakozott a Körös-Maros Nemzeti Park felhívásához.

Csete Ilona

Késő délután gyülekeztek a Kardoskúti Madárvonulás Múzeumnál, Pusztaközponton a kíváncsi érdeklődők. Palcsek István Szilárd természetvédelmi őrkerület-vezető érdeklődésünkre elmondta, az igazgatóság munkatársa, Vasas András a múzeumban tartott a vadludak vonulásának jellemzőiről és aktualitásairól előadást, majd kilátogattak a fokozottan védett terület határára, s töltöttek hangulatos estét az indulni készülő vadlúdfajok, valamint a szem elé kerülő partimadarak és különböző récefajok megfigyelésével. Láttak bíbiceket, arany és nagy liléket, darvak is.

puszta, vadludak, vonulása, látványosság
Hangulatos késő délutánt, estét töltöttek a pusztában. Fotó: Palcsek István Szilárd

A Körös-Maros Nemzeti Park programjára érkeztek a kardoskúti pusztába Gyuláról, Hódmezővásárhelyről, Tótkomlósról, Szegedről, Kiskunfélegyházáról is természetjárók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában