Állatmentők, örökbefogadás

2024.03.02. 13:44

Jakob a mocsokból került német álomotthonba, s lehet híres reklámarc

Sokat dolgoznak az orosházi állatmentők, sokan segítik is a munkájukat és sokan követik azoknak a mentett cicáknak, kutyusoknak a sorsát, amelyek a szikháti állatmenhelyre kerülnek, még szerencsésebb esetben pedig örökbefogadókhoz. A minap egy bejegyzésben sikertörténetet meséltek el az állatbarátok. Jakob a főhős, az általuk mentett, majd örökbe adott kutya. Életének alakulása egyszerre hihetetlen s egyben mesébe illő.

Csete Ilona

És napjainkban: álomotthonában Szikhát egykori lakója, Jakob

Forrás: Facebook

Jakob több társával együtt, rendőri segítséggel került elkobzásra egy közeli településről, rossz tartás miatt. Jakob hozzánk került. A saját ürülékében, mocsokban, rövid lánccal a nyakában  kellett élnie, ami mély, fájdalmas sebet ejtett rajta. Hosszú kezelések után gyönyörűen gyógyultak sebei, és nemsokára jelentkezett érte az álomgazdi is. Jakob Németországba költözött. Családja nagyon szereti, a gazdi még a munkahelyére is magával viszi. Nálunk ez már eleve szívet melengető, de a legjobb rész most következik – olvastuk a nem hétköznapi, mesébe illő történetet az orosházi menhely közösségi oldalán.

Jakob, kutya
Amikor mocsokban, rövid lánccal a nyakában, a testén fájdalmas sebekkel élt Jakob. Fotó: Facebook

Jakobot az egész világ megismerheti

Jakob (mostantól Joshi) gazdája a Trixie kutyakellékeket forgalmazó áruháznál dolgozik (valószínűleg a legtöbb kutyás hallott már róluk). A cégnél annyira megtetszett ez az amúgy is gyönyörű kutya, hogy ebben az évben Jakob a Trixie reklámarca lesz. Ami azt jelenti, hogy egy magyarországi, történetesen egy volt Szikháton lakó arca jön majd szembe az emberekkel a világ számos pontján, ahol a Trixie forgalmazza a termékeit. Mi ez, ha nem egy csoda? Ez bizony az. Valódi, csodás sikersztori egy mentett szikháti kutyáról.

Pukánszki Tamás, az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnöke hírportálunk érdeklődésére elmondta, a német partnerszervezettel több mint tízéves és kiváló a kapcsolatuk.

És napjainkban: álomotthonában Szikhát egykori lakója, Jakob. Fotó: Facebook

– Ahogy mi itthon, ők Németországban végzik el az örökbefogadások előtt a környezettanulmányt. Megnyugtató számunkra az utánkövetés is. Kérni se kell, az új gazdik (akik fantasztikus változásokat képesek mentett, örökbefogadott kedvenceiknél elérni) rendszeresen küldenek fotókat, videókat a család új tagjáról. Felelősségteljes állattartásról győződünk meg minden alkalommal. Azt gondolom, követendő a német szemlélet és gyakorlat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában