Állatvédők

2023.04.04. 13:33

A menhelyi kutyusok meghálálták a szénási ovisok szeretetsimogatását

Az orosházi állatvédők szikháti kutyamenhelyére látogattak a napokban a nagyszénási óvodások. Nagy volt az élmény, az öröm a gyerekek és a szeretetre éhes kedvencek részéről is.

Cs. I.

A szénási ovisok lelkesen osztogatták a jutalomfalatokat, simogatták a kutyusokat /Forrás: Facebook/

Mindig örülünk, ha a legfiatalabb generáció is kilátogat hozzánk, hiszen tudjuk, hogy az állatbaráttá nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Nagyszerű órát töltöttünk együtt, egy szuper csapat jött össze – olvastuk az állatmenhely oldalán.

A szénási ovisok lelkesen osztogatták a jutalomfalatokat, simogatták a kutyusokat. Azok pedig nem győztek hálálkodni ezekért a pillanatokért.
– Reméljük, ezzel a látogatással hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a jövő generációja jobban megbecsüljön minden állatot. Köszönjük a látogatást, sok szeretettel várunk vissza benneteket – fogalmaztak az állavédők.

Azt már a szénásiaktól tudtuk meg, hogy pályáznak az Állatbarát óvoda címre. Az orosházi látogatás az érzékenyítést, a felelős állattartásra nevelést szolgálta.

Az intézmény egyébként Zöld óvoda, Madárbarát óvoda címekkel rendelkezik. Az óvodapedagógusok mindennapi munkájában központi helyen szerepel a környezeti nevelés. Kirándulnak sokszor, természetközeli programokon vesznek részt a gyerekekkel. Az óvodán belül szerveznek hüllőkkel, madarakkal  való közvetlen találkozásos programokat. A Biztonságos óvoda címet is elnyerték már, hiszen a szabálykövető közlekedés fontosságára is nagy hangsúlyt fektetnek.

Most, a menhelyen tett látogatás során a felelős állattartáson volt a  hagsúly és az érzékenyítésen. A folytatásban vakvezető kutyus is érkezik a szénási óvodásokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában