Kóstolás vasárnap

2024.03.31. 07:55

Így főzte a húsvéti sonkákat Prohászka Béla – videóval

Berzselt tojásokat, csuhévirágokat és nyuszifigurákat készítettek a Kondorosi Fehérliliom Népfőiskolán a szombat délutáni kézműves foglalkozáson. Prohászka Béla Békés vármegyei mesterszakács látványfőzés keretében készítette el a húsvéti paraszt- és szívsonkákat

Nyemcsok László

Zajlik az élet húsvétkor is a kondorosi Fehérliliom Népfőiskolán. A rajzpályázatra nagyon sok alkotás érkezett, a népfőiskola nyitvatartási idejében ezek megtekinthetők.

Prohászka Béla, húsvéti sonka, látványfőzés, népfőiskola
Prohászka Béla látványfőzés keretében készítette el a húsvéti sonkákat. Forrás: Fehérliliom Népfőiskola/Facebook 

Szombaton délelőtt Prohászka Béla Békés vármegyei mesterszakács látványfőzés keretében készítette el a húsvéti paraszt- és szívsonkákat. Elmondta, ő nem áztatta be előzetesen a húsokat, mert így marad benne minden aroma- és ízanyag. Hideg vízben tette fel, és kétharmadig főzte meg a sonkákat, aztán pihentette. Ezután főzte meg a lében a tojásokat, snidlinget, medvehagymát, egész köménymagot és fekete borsot, valamint babérlevelet is tett a lébe.

A Venesz-díjas mesterszakács húsvéti sonkáit bárki megkóstolhatja vasárnap délelőtt fél 11-től a népfőiskolán.

Jól érezte magát mindenki a kézműves foglalkozáson. Forrás: Fehérliliom Népfőiskola/Facebook 

Szombaton délután kézműves foglalkozáson berzselt tojásokat, csuhévirágokat és nyuszifigurákat is készítettek a gyermekek felnőttek segítségével. A foglalkozások húsvét vasárnapján is folytatódnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában