Összefoglaló

2024.03.30. 20:50

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 30.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 30-án.

Beol.hu
összefoglaló, hírösszefoglaló, heti
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Birtokba vették a bringások, gördeszkások és rolleresek Békéscsabán a MÁV-sporttelepen kialakított és kibővített extrémsportpályát. A szombati hivatalos átadást követően az extrém sportokat kedvelő fiatalokat tömörítő egyesület közreműködésével bemutatókat is tartottak.

Több mint 19 millió vendégéjszakát töltöttek el a belföldi vendégek a vidéki szálláshelyeken tavaly. A vármegyék adatainak összesítése alapján a legtöbb belföldi turista Pest vármegyéből indult útnak 2023-ban, míg a legmesszebbre Jász-Nagykun-Szolnokból, Bács-Kiskunból és Baranyából utaztak a pihenni vágyók. 

Csekély mennyiségű, az országba behozott kábítószer birtoklásának vétsége miatt a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján 6 hónap időtartamú, egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Szarvasi Járásbíróság előkészítő ülésén jogerősen egy 25 éves, büntetett előéletű, Hollandiában élő magyar férfit.

A Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér részterületét járva sokféle madárdalt hallhatunk az erdőkben. Ha leülünk és csendben maradunk, akkor jó eséllyel azt is megfigyelhetjük, hogyan szorgoskodnak táplálékszerzés közben.

Mivel Baranyi Krisztina férje a Diákhitel Központban dolgozott, nem lehet független – legalábbis Magyar Péter szerint.

A sivatagi por erősen befolyásolja az időjárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában