Fogház, felfüggesztve

2024.03.30. 12:58

Egy gramm marihuánával bukott le a reptéren, Szarvason ítélték el

Csekély mennyiségű, az országba behozott kábítószer birtoklásának vétsége miatt a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján 6 hónap időtartamú, egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Szarvasi Járásbíróság előkészítő ülésén jogerősen egy 25 éves, büntetett előéletű, Hollandiában élő magyar férfit.

Nyemcsok László

A vádlott nem egészen egy gramm marihuánát hozott be repülővel az országba. A bíróság elrendelte a lefoglalt kábítószer elkobzását, és kötelezte a férfit az eljárás során felmerült, 180 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

A vádirat szerint a kábítószerfüggőnek nem tekinthető férfi Nagy-Britanniában csekély mennyiségnek minősülő kannabiszt, metamfetamint és kokaint tartalmazó kábítószereket, valamint amfetamint tartalmazó speedet vásárolt ismeretlen embertől, majd az így megszerzett drogokat nagy-britanniai tartózkodási helyén elfogyasztotta.

Ezt követően 2021. október 1-jén, az esti órákban Londonból Budapestre utazott repülőgéppel, majd megérkezését követően, a folyamatban lévő büntetőügyei miatt a reptéren szolgálatot teljesítő rendőrök előállították. Az ellenőrzés során a férfi önként átadta a birtokában tartott, nem egészen egy gramm nettó tömegű, kannabiszt tartalmazó kábítószert, amit egy fekete színű, műanyag tégelyben helyezett el. A férfi vizeletéből pedig kimutatták az általa korábban elfogyasztott kábítószerek hatóanyagait is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában