Változások az elnökségben

2024.03.03. 13:02

Elnökváltás történt a csabai szlovákoknál, Lászik Mihály leköszönt

A Csabai Szlovákok Szervezetének elnökségében jelentős változások történtek. Többek között Lászik Mihály 25 évi elnöki, és további több évi szervezeti munkája után leköszönt.

Nyemcsok László

Tisztújító közgyűlését tartotta pénteken este a Csabai Szlovákok Szervezete (CSSZSZ) a Békéscsabai Szlovák Tájházban. Először elfogadták a Szlovák Kultúra Házát érintő, az Országos Szlovák Önkormányzattal három éve aláírt szerződés új formáját, majd a szlovák önkormányzati választás listajelöltjeit.

szavazás-elköszönés-csabai szlovákok
A szlovák tájházban, a közgyűlésen több mindenről szavaztak a csabai szlovákok 
Forrás: Csabai Szlovákok Szervezete/Facebook

Krajcsovics Hajnalka, a Csabai Szlovákok Szervezetének ügyvezetője már a választások előtt jelezte, hogy több mint két évtizedes munkássága után csupán, mint elnökségi tag szeretné folytatni munkáját. Vozár Márton, aki a Csabai Szlovákok Szervezete és a Szlovák Kultúra Háza ötletfelmerülésétől szolgálta a közösséget, elbúcsúzott az elnökségi tagságtól.

Az új elnökség: Püski-Liker Bence elnök, Tóth Mihály ügyvezető, Molnárné Pribojszki Judit, Tóth András, Lopusnyi Natália, Lipták Zsolt, Lipták Jánosné, Krajcsovics Hajnalka. Ellenőrző Bizottság: Bartolák Jánosné (elnök), Tóth Andrásné, Szűcs Mária Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában