Fiatalok

2024.03.05. 10:38

Diáknap lesz ősszel Békésen

Diáknap lesz szeptemberben Békésen – tájékozatott Facebook-oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. A diáknap számos érdekességet tartogat majd.

Papp Gábor

Mint kiemelte, az érintett intézmények vezetőivel a napokban folytatták a diákparlamenttel kapcsolatos ötletbörzéjüket. A megbeszélésen a diákparlament tagjai is szép számmal képviselték társaik érdekeit, és a diáknap is középpontba került.

Mint az ötletbörzén elhangzott, a fiatalok a diáknapon birtokba vehetik majd az Erzsébet-ligetet. Fotó: Gazsó János

– A találkozó eredményesnek bizonyult, ugyanis szeptemberben úgynevezett diáknap keretében a fiatalság veheti majd birtokba az Erzsébet-ligetet, a Gödörtől egészen a Grundig. A rendezvényhez természetesen az önkormányzat is hozzá fog járulni, akárcsak az osztálykirándulásokhoz is – tette hozzá Kálmán Tibor az ötletbörze után.

A polgármester kitért arra is, hogy a februári testületi ülésen döntöttek többek között arról, hogy a fonyódi ingatlanjuk a jövőben Laborczy Aladár pedagógus nevét fogja viselni, illetve arról is, hogy a békési intézmények kedvezményes áron vehetik idéntől bérbe a fonyódi üdülőt. Elő- és utószezonban 50, főszezonban pedig 30 százalékos kedvezményt tudnak majd érvényesíteni a békési osztályközösségek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában