Fejlesztés

2024.03.30. 19:47

Bazaltbeton körfogalom létesülhet a gyulai Aldi közelében

Hosszabb távon bazaltbeton pályát alakítanának Gyulán, a Csabai út és az elkerülő út határán, az Aldinál található körforgalomban – adott tájékoztatást a kérdésben dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A csomópontban már a közelmúltban is fontos munkálatokat végeztek el, a végleges megoldás pedig a bazaltbeton körforgalom lehet.

Papp Gábor

Éppen a testületi üléssel egy időben zajlottak a munkálatok, a bazaltbeton körforgalom lehet a hosszú távú megoldás.

Fotó: Gyulai Városbarátok Facebook-oldala

A kérdésben Durkó Károly (Városbarátok) interpellált a képviselő-testület legutóbbi, még február végén megtartott ülésén, ekkor esett szó a bazaltbeton körforgalomról is. Mint elmondta, a körforgalom korábban nagyon rossz állapotba került, felgyűrődött az aszfaltréteg, nem lehetett normálisan közlekedni. Emlékeztetett arra, tavaly javasolták, hogy város keresse meg a Közutat, hogy hozzák rendben a csomópont felső rétegét, és tartós kopóréteget vigyenek fel a területre. Ennek kapcsán kifejtette, éppen az üléssel egy időben zajlottak a munkálatok az érintett részen. 

bazaltbeton, pálya, kialakítás
Éppen a testületi üléssel egy időben zajlottak a munkálatok, a bazaltbeton körforgalom lehet a hosszú távú megoldás. Forrás: Gyulai Városbarátok Facebook-oldala

Bazaltbeton körforgalom lehet a megoldás

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, korábban megkeresték a Magyar Közutat, és jelezték a problémát, amelynek szakemberei elkezdték előkészíteni a szükséges beavatkozást, marási munkálatokat is elvégeztek ennek jegyében, s mindez éppen a képviselő-testület ülése alatt is folytatódott, a szükséges részek lemarását követően a felületet újraaszfaltozták. 

– Nem ez azonban a végső megoldás – tette hozzá dr. Görgényi Ernő, aki kitért arra, hogy Cserkúti András, a Magyar Közút megyei igazgatója kereste meg azzal a javaslatával az önkormányzatot, hogy hosszú távon ugyanolyan bazaltbeton pályát szeretne a körforgalomban, mint amilyen a Kétegyházi úti körforgalomban is található. 

 

Hosszabb távon valósulhat meg a fejlesztés

A polgármester elmondta, ennek egyeztették a forgalomelterelési részleteit, tekintettel arra, hogy az egy több hónapos beruházás lenne. A bazaltbeton kötési ideje ugyanis hosszú heteket vesz igénye.

– Arról egyelőre nincs szó, hogy ez a fejlesztés mikor valósulhatna meg, hiszen a beruházás nagyon jelentős költséggel járna, de tervbe van véve – fogalmazott ennek kapcsán dr. Görgényi Ernő, aki hangsúlyozta, a közelmúltbeli fejlesztésnek köszönhetően már konszolidálódott a helyzet a körfogalomban, és egy hosszútávú megoldást is megfogalmaztak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában