Közlekedés

2023.05.17. 16:50

Kezdeményezik a gyulai körforgalom felújítását

A Csabai út és az elkerülő út határán található körforgalom felújítása ügyében interpellált a fürdővárosi képviselő-testület legutóbbi ülésén Durkó Károly, a Gyulai Városbarátok Köre önkormányzati képviselő. Az önkormányzat levélben fordult a kérdésben az utat fenntartó Magyar Közúthoz.

P. G.

Fotó: Durkó Károly

Durkó Károly interpellációjában kiemelte, jó néhány éve nem lehet normálisan közlekedni a Csabai út és az elkerülő út határán található körforgalomban. Az autók, buszok, de a mentők is csak kemény zötykölődés árán tudnak ott áthaladni. Hozzátette, A nagy kamionforgalom miatt felgyűrődött az aszfaltréteg, nyomvályú alakult ki a felső rétegben, ez teszi lehetetlenné a normális közlekedést.

A képviselő azt javasolta, hogy a város keresse meg a Magyar Közutat azzal a kéréssel, hogy a körforgalom felső rétegét rövid időn belül marják le és új kopóréteget vigyenek fel a felületre. Véleménye szerint a legjobb az lenne, ha a város által építtetett románvárosi körforgalomhoz hasonlóan bazalt betonból alakítanák ki a körforgalom új burkolatát.

Dr. Görgényi Ernő polgármester jogosnak nevezet a problémafelvetést. Molnár Csaba a mérnöki osztály vezetője pedig megerősítette, hogy levélben fordulnak a Magyar Közúthoz, hogy újítsák fel a körforgalmat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában