Összefoglaló

2024.03.19. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 19.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 19-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Egy hatéves kislányt ütött el az a kamionos, aki ellen most a Gyulai Járási Ügyészségen vádat emeltek. A 31 éves ongai férfi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat, illetve egy időre elvehetik a jogosítványát. Az eset 2022 nyarán történt Gyulán, egy áruházi parkolóban – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

A következő éjszaka, azaz szerdára virradóra az ország legnagyobb részén fagypont alá csökken a hőmérséklet, de ahol fagypont felett alakul a minimum, ott is előfordulhat talajmenti fagy - olvasható a HungaroMet közleményében.

Beköszöntött az allergiaszezon. Országosan, így Békés vármegyében is igen magas a pollenterhelés, ami várhatóan tovább erősödik a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ pollenhelyzet jelentése szerint. Az időben megkezdett antihisztamin kezelés viszont minimálisra enyhítheti a tüneteket.

Több mint 800-an nem kapcsolták be a biztonsági övet – ez volt a Békés vármegyei a mérlege a múlt heti rendőrségi ellenőrzéseknek.

Először szólalt meg a tavalyi M1-es tömegbaleset sérültje. A horrorbaleset egyik sérültje most először fogalmazta meg emlékeit a traumatikus eseményről.

Békéscsaba mentőállomás. Kórház?! – 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta. A Ripost felidézte a két évtizedes, Békéscsabai Mentőállomásra érkezett, elhíresült telefonhívás történetét.

Március 20-án, szerdán kezdődik a zöldhulladék-szállítás Békéscsabán – derült ki a szemétszállító cég által közzétett ürítési naptárból. Mindez azt jelenti, hogy ezentúl rendszeresen, hetente viszik el majd a zsákokba kitett, levágott füvet, zsákokba összegyűjtött falevelet.

A hazai autóipar a recesszió ellenére is növekedni tudott tavaly. A hazai járműipar motorját a folyamatosan érkező nagyberuházások hajtják, a keresleti oldalon ugyanakkor kihívásokkal néz szembe az autópiac.

Megmutatjuk, miért élünk sorsfordító időket az ember-robot történelemben. Akadnak pillanatok a technikatörténetben is, mikor dobpergésnek kellene felhangoznia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában