Kellemes séta

2024.02.15. 11:03

Tavaszra hangolódva is izgalmakat rejt a Szarvasi Arborétum – podcasttal, videóval

Már javában zajlanak a tavaszi előkészületek a Szarvasi Arborétumban, ahol éppen a télen leesett gallyakat gyűjtik össze, illetve a különböző tereptisztítási folyamatok zajlanak. Ha pedig igazán szerencsések vagyunk, egy-egy őzcsapatot is sikerülhet elcsípni az arborétumban sétálva.

Vásári Erzsébet

Kugyeláné Décsei Mónika: most még be lehet látni a fák ágai közé, a bokrok alá.

Fotó: Vásári Erzsébet

Mindeközben már virágzik a téltemető és a hóvirág is, valamint éledezik a varázsmogyoró. Persze nem csupán a növények ébredeznek, hanem a Pepi-kert állatai is egyre szívesebben mutatkoznak, köztük a pávák, az emuk, és a látogatók nagy kedvence, a Mrs Norris névre hallgató cica is, na és a már említett őzcsapatok.

Kugyeláné Décsei Mónikától, a kert kommunikációs munkatársától megtudtuk, hogy a fent említett munkálatokon túl az áruda március közepi nyitására készítik elő kollégáik a növényeket. Hozzátette, közülük idén a citromfák különösen bő termőnek mutatkoznak. Séta közben részletezte, hogy még csupán két-három virágos növény színezi a kertet, de ahogy telnek a hetek, úgy bújnak elő újabb sziromcsodák. Elárulta továbbá, hogy azért különleges most igazán az arborétum, mert a lombkorona növesztés előtt még be lehet látni a fák ágai közé, illetve a bokrok alá is. Ilyenkor péládul elcsíphető néhány mókus, amiket a kizöldült kertben már jóformán lehetetlen szemügyre venni.

Beszélt továbbá Kugyeláné Décsei Mónika az arborétumban elérhető sportlehetőségetről, melyekre idén, a Mozgás Évében még nagyobb hangsúlyt fektetnek. A Pepi-kertben lehet többek között Nordic walking-ozni, futni, disc golf-ozni, valamint szervezett túrák keretében kerékpározni is.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában