Járóbeteg irányítás

2024.02.29. 18:42

Szakrendelések: így tud bejelentkezni Csabán és Gyulán

További szakrendelésekkel bővült a járóbetegirányítási rendszer a Békés Vármegyei Központi Kórházban – adta hírül csütörtökön az intézmény. A kórház új központi telefonszáma pedig a (66) 555 444 lett, amely munkanapokon 7-15 óráig elérhető, itt előjegyzést biztosítanak a szakrendelések szabad időpontjaira.

Vásári Erzsébet

Tavaly november 1-jén a Békés Vármegyei Központi Kórházban új előjegyzési és betegirányító rendszer kezdte meg működését – emlékeztetett csütörtöki tájékoztatójában az intézmény. Részletezték: az elmúlt hónapokban az új rendszerbe további szakrendeléseket vontak be, így március 1-től a Pándy Kálmán Tagkórház Rendelőintézete is már az új rendszer szerint fogadja a betegeket. 

eőjegyzés, betegirányítás, kórház, szakrendelések
A szakrendelésekre kiterjedő új előjegyzési és betegirányítási rendszer bővítése folytatódik Illusztráció: MW-archív

A szakrendelések döntő többségére kiterjed

A folyamatos rendszerkialakítás eredményként mára a kórházi járóbeteg szakellátások döntő részére lehet időpontot foglalni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT) keresztül. Ilyen például a csabai Dr. Réthy Pál Tagkórház valamennyi szakrendelése a központi laboratórium, a radiológiai munkahelyek (röntgen, ultrahang, CT, MRI, mammográfia), valamint a rehabilitációs szakrendelés kivételével. Továbbá a gyulai kórház Sebészeti tömbjének földszintjén található munkahelyek, az Aneszteziológia ambulancia, a Sebészet szakrendelés és a Coloproctológia szakrendelés. Szintén időpont kérhető az EESZT-n keresztül a Gyermekosztályra, a 3. emeleten pedig a Szülészet-nőgyógyászat osztály járóbeteg szakrendeléseire, valamint a Klinikai onkológia és Sugárterápia osztály járóbeteg szakrendeléseire és a Rendelőintézetben elérhető szakrendelésekre.

A központi kórház hangsúlyozta: a fentiekkel párhuzamosan központi telefonszámot vezettek be. A (66) 555-444 telefonszámon munkatársaik minden munkanapon 7 órától 15 óráig folyamatosan várják hívásokat és a szabad időpontokra előjegyzést biztosítanak a szakrendelésekre.

Időpont kéréshez továbbra is szükség van TAJ kártyára, ha hozzátartozójának kéri valaki az időpontot, akkor a beteg személyes okmányaira a pontos adatok egyeztetése miatt, beutalóra (a beutaló köteles ellátások esetében), valamint korábbi ambuláns lapra, ha már járt a páciens az adott szakrendelésen.

Kiemelték: annak érdekében, hogy az intézmény elérhetőségét javítsák, március elejétől egy központi e-mail címet vezetnek be. Attól kezdve az [email protected] e-mail címen várják betegeik jelentkezését.

Fontos tudni, hogy a rendszer működésének kiterjesztésével már mindkét tagkórházba való belépéskor az ellátás igénybevétele előtt sorszámot szükséges húzni, mellyel a behívás először a betegirányító pulthoz, majd az adott szakrendelésre történik. Végül hozzátették: az új előjegyzési és betegirányítási rendszer bővítése folytatódik, a továbbiakban bevezetendő szakrendelésekről a későbbiekben tájékoztatják a pácienseket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában