Egészségügy

2023.11.06. 09:54

Új előjegyzési és betegirányító rendszer él a csabai kórház több osztályán

A Békés Vármegyei Központi Kórház csabai tagkórházban több osztályon új előjegyzési és betegirányító rendszer működik novembertől.

Vásári Erzsébet

A gyermekszemészetet is érinti a változás.

Fotó: MW-illusztráció

Országos felmérések adatai azt mutatják, hogy a betegek számára az egyik legfontosabb tényező az egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének javítása. Ennek érdekében az EFOP-os, Elektronikus egészségügyi ágazati fejlesztések című projekt Járóbeteg Irányítási Rendszer alprojektjét valósította meg az Országos Kórházi Főigazgatóság – adta hírül a napokban az intézmény honlapján dr. Becsei László főigazgató főorvos. 

Részletezte: első lépésként az országos bevezetési ütemezésnek megfelelően az új rendszerbe 5 szakellátót vontak be, amelyek a Dr. Réthy Pál Tagkórházban a következők: 3. Traumatológia szakrendelés két rendelése, 4. Szemészet szakrendelés, 5. Szemészet szakrendelés, 2. Gyermekszemészet szakrendelés, valamint 2. Fül-orr-gégészet szakrendelés.

A tagkórházba való belépéskor az eddigieknek megfelelően továbbra is sorszámot szükséges húzni, azonban az öt szakrendelés a régi rendszertől eltérően már az új sorszám automatához fog kapcsolódni. 

Az ellátás menete a továbbiakban megegyezik az eddigiekkel. A kihúzott sorszámmal történik meg a behívás először a betegirányító pulthoz, majd az adott szakrendelésre. A betegfelvételhez szükséges a TAJ kártya, a személyi igazolvány, a lakcímkártya, beutaló – ha a páciens beutaló köteles szakrendelésre érkezett vizsgálatra –, illetve korábbi ambuláns lap, amennyiben már járt a beteg az adott szakrendelésen.

Központi telefonszámot vezettek be

A betegeik jobb kiszolgálása érdekében az öt szakrendelés esetében egy központi telefonszámot vezettek be. Minden nap 7 órától 15 óráig folyamatosan hívhatják a call center munkatársait a 06 (66) 555 -444 telefonszámon időpontegyeztetés érdekében. Ezzel párhuzamosan a szakrendelések korábbi telefonszámait folyamatosan kivezetik.

Hangsúlyozta, hogy a call center munkatársait az alábbi kérdésekkel kapcsolatban kereshetik: szakrendelésekre történő előjegyzés kérése, meglévő időpontok módosítása vagy lemondása, valamint információ kérés. Időpont kéréshez pedig szükség lesz a TAJ kártyára; ha hozzátartozójának kéri valaki az időpontot, akkor a beteg személyes okmányaira a pontos adatok bediktálása miatt; beutalóra, a beutaló köteles ellátások esetében; valamint korábbi ambuláns lapra, ha már járt az adott szakrendelésen.

Végül dr. Becsei László elárulta, hogy az új előjegyzési és betegirányítási rendszer további bővítésének időpontja 2024. február 1., melynek részleteiről ismét tájékoztatják majd a pácienseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában