TOP Plusz

2024.02.06. 10:12

Megújulhat a patinás békési galéria - videóval

A korszerűsítés 108 nyílászárót érint, amelyek egy részét felújítják, másik részét pedig kicserélik.

Papp Gábor

Kálmán Tibor jelentette be a hírt

Forrás: BMH

A TOP Plusz programban elnyert több mint 440 millió forintos pályázati forrás segítségével újulhat meg a békési Galéria – jelentette be Facebook-videójában Kálmán Tibor. A város polgármestere elmondta, a korszerűsítés 108 nyílászárót érint, amelyek egy részét felújítják, másik részét pedig kicserélik. A fejlesztés részeként megtörténik a padlásfödém hőszigetelése, átalakítják a fűtési rendszert, új kondenzációs kazánokat helyeznek el, radiátorokat cserélnek, hővisszanyerős szellőztetést alakítanak ki. 

A polgármester kifejtette, a fénycsöves lámpák helyére fix vagy függesztett ledpanelek kerülnek, összesen 101 lámpatestet helyeznek fel, amivel várhatóan több mint 2700 kiloWatt teljesítmény-megtakarítást érnek el. A műemlékvédelemmel egyeztetve különleges, speciális hőszigetelő rendszer kerül a falakra, amely szintén javítja majd az épület állagát. A beruházás a közbeszerzési eljárás befejezését követően kezdődhet majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában