Értékeltek

2024.02.06. 12:59

Közgyűlést tartottak az újkígyósi nagycsaládosok

Az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete napokban tartott közgyűlésén főleg az év eleji feladatok teljesítése volt a fókuszban. Mint elhangzott, 2023-ban 56 különböző esemény valósult meg, amelynek valamilyen formában részese volt egyesületük.

Dinya Magdolna

A közgyűlésen elhangzott, hogy tagcsaládjaik száma 82-ről 90-re nőtt.

Az eseményt a Petőfi Sándor Művelődési Házban tartották, ahol a tagság előtt összefoglalták a múlt év jelentősebb tevékenységeit és elért eredményeit egyaránt. Ezen kívül 11 általános iskolás és óvodás gyermek kapott egy-egy emléklapot, köszönetképpen a tavaly november végén készített videójukért és az „Egy csoki egy mosolyért” akcióban való részvételükért. Ennek eredményeként 22 kilogramm csokoládét sikerült átadni a békéscsabai szervezőknek.

A közgyűlésen a Nagycsaládosok Országos Egyesületének régiós titkára, Benedek Szilvia köszöntötte a tagságot. A napirendi pontok között szerepelt a 2023. évi beszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadása, az idei év a munkaterve, valamint a bevételi- és költségterv elfogadása.

Szebellédi Zoltán, az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, hogy múlt évben kiegyensúlyozott és sokrétű működést folytatott az egyesület, amely az elnökségi tagok, valamint a nagyon sok tag aktív szerepvállalásának, más szervezetekkel történő sikeres együttműködésnek, támogatóik adományainak, eredményes pályázati tevékenységnek és az ésszerű gazdálkodásnak köszönhető.

 2023-ban tagcsaládjaink száma 82-ről 90-re nőtt. Több mint 50 programban, eseményen vettünk részt, amelyek közel fele saját esemény volt, illetve csatlakoztunk a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a mások által szervezett programokhoz, több esetben társszervezőként, segítőként. Saját rendezvényeink közül kiemelhető a gyermekprogramok, a kétnapos kirándulás, az ötnapos nagycsaládos gyermektábor, valamint a másodszor megtartott nagycsaládos jótékonysági bál. Ez utóbbi több mint 240 fővel teltházas rendezvény volt, és 1,5 millió forint támogatási bevételt eredményezett. Ezáltal rövidesen megvalósul a jótékonysági célunk, melynek keretében megvásárlunk egy óriás ugrálóvárat.

Mint Szebellédi Zoltán részletezte, az egész éves támogatói bevétel meghaladta a 4 millió forintot, amely magánszemélyektől, vállalkozásoktól és egyéb szervezetektől érkezett. Sikeres pályázataik eredményeként több mint 2,5 millió forintból tudják a pályázati célokat megvalósítani. Mindezeknek köszönhető, hogy tartalmas programokat sikerült megszervezni. 2023-ban 56 különböző esemény valósult meg, amelynek valamilyen formában részese volt egyesületük.

 Az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete folytatja a munkáját a nagycsaládok támogatása és érdekvédelme terén, remélve a további sikeres eredményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában