Legyőzték az akadályt

2024.02.06. 15:03

Kalandos a sivatagi túra a Wartburggal, de a fiúk kitartanak

Egy kényszerpihenőt már be kellett iktasson a csapat, de legyőzték az akadályokat, így folytatódik a kaland.

dr. Nagy Szilvia

Wartburgok az óceán partján valahol Afrikában

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, a békéscsabai Vásárhelyi Csaba is elindult cimborájával, a budapesti Márta Károllyal a Budapest-Bamako Rally-n. A csapat alatt egy nagyra becsült Wartburg 353-as 2T robog, amivel azonban múlt hét végén kényszerpihenőt kellett tartani. Csaba és Károly elakadt a homokdűnék között egy stabilabb felületű szakaszon, mindössze háromszáz méterre a járható, kavicsos úttól. A forróságban a rövid táv megtétele is jó ideig lehetetlennek tűnt, mert a nyers homok elnyelte a kerekeket. Végül csak legyőzték az akadályt, és folytatták a kalandot. 

Február 2-ai Youtube-csatornás bejelentkezésekor Csaba és Károly egy másik nyugat-afrikai, földes úton haladt, ami a kétütemű veteránjármű lelkét is kirázta. A két férfi elárulta, az aszfaltozott marokkói szakaszon sem voltak könnyebb helyzetben, Dahkla felé ugyanis homokátfúvások nehezítették a haladást, miközben az autóban 28 fokig szökött a hőmérséklet. 

A versenyzők hétfőn már az Atlanti óceán partjáról közvetítették a napfelkeltét, majd a tőlük a 160 kilométerre fekvő főváros, a mauritániai Nouakchott felé vették az irányt. A videóban elmondták, ismét elviselhetetlen utakra számítanak, mégis bizakodva állnak az újabb kihívások elé. A felvételek készítésekor 10-12 fokot mértek a tartózkodási helyükön, később a hőmérséklet rohamosan emelkedett, egészen negyven fokig. 

– Itt, Mauritániában négyszáz forint az üzemanyag, annyit lehet tankolni, amennyit nem szégyell az ember, viszont Szenegálban akadozik az ellátás, oda be kell majd tárazni. A  Bamakon egy dolog biztos; hogy minden bizonytalan, de kitartunk, a menet folytatódik Sierra Leone felé – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában