Program

2024.02.06. 09:19

Ha beszáll, az Ön utcáját is leaszfaltozhatják Dévaványán

Dévaványa önkormányzatának képviselő-testülete 50 millió forint erejéig utcaaszfaltozási programot hirdet útalapos utak szilárd burkolattal történő ellátására. A programban való részvétel feltétele, hogy létrejöjjenek az úttársulások és a lakosok a hozzájárulást megfizessék.

Dinya Magdolna

Azokban az utcákban, ahol nem jönnek létre úttársulások, ott felületi javítások várhatóak

Fotó: Shutterstock

A hozzájárulás összege ingatlanonként 100 ezer forint, mely az összes költség mintegy 10 %-a, az azon felüli részt az önkormányzat biztosítja. A hozzájárulás 8 részletben fizethető meg.
Az úttársulások akkor jönnek létre, ha az utca vagy utcaszakasz által érintett összes ingatlan legalább 2/3 része egy összegben befizeti az első részletet, azaz 30 ezer forintot. Az úttársulások létrejöttét követően a lakosoknak 7 hónapon keresztül további havi 10 ezer forintos szükséges megfizetniük. A felújításra kerülő utcák – az elkülönített keretösszeg erejéig – az úttársulások megalakulási sorrendjének és az érintett ingatlanok számának figyelembe vételével kerülnek kiválasztásra.
A programban résztvevő utak a profilozást követően 5 cm kiegyenlítő zúzottkő réteget és további 5 cm vastagságú aszfaltburkolatot kapnak. Az aszfaltozás engedélyköteles tevékenység, ezért az úttársulások megalakulását követően megkezdődik az utak terveztetése és az engedélyek megszerzése. Az úttársulások megalakulásának határideje: a keretösszeg kimerülése, de legkésőbb 2024. március 18. A kivitelezés befejezése várhatóan 2024. III. negyedév, a szükséges engedélyek megszerzésétől függően.
A keretösszeg minden utca aszfaltozására nem lesz elegendő, ugyanakkor azokat az utcákat, ahol sikerül az úttársulást létrehozni, de a fenti feltételeknek nem felelnek meg, a jövőben szervezendő aszfaltozásoknál, illetve pályázatoknál előnyben részesítik. Azokban az utcákban, ahol nem jönnek létre úttársulások, ott az eddigiekhez hasonlóan felületi javítások lesznek ebben az évben – olvasható a város weboldalán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában