Kőriseket ültetnek

2024.02.09. 11:11

Folytatódik a fagyarapítás Kardoskúton

Harminc magas kőris elültetésére kaptak lehetőséget.

Csete Ilona

A Munkácsy soron 2023 novemberében jártunk. Archív-fotó

Kardoskúton, a Munkácsy soron sétáltunk 2023 novemberében. Már szépen cseperedett az a 30 gömbkőris, amit a Magyar Földgáztároló Zrt.-től kapott az önkormányzat 2022-ben. Majd önerőből folytatódott a zöldítés. Az egyébként is ligetes, fás kis község újabb lehetőséghez jutott 2024 februárjában.

Az Országfásítás program keretében a kardoskúti önkormányzat a pályázati felület megnyitásának a pillanatában adta be pályázatát. Meg is lett az eredménye: sikeresen pályáztak, 30 magas kőris fát kapnak az Agárminisztérium és társszervei által meghirdetett programban. Az ültetést még a tavasszal megvalósítják a település közterületein.

Varga Pál polgármesternek, a képviselő-testületnek szívügye a község zöldfelületeinek a növelése, a közterületek karbantartása. Tavaly például több mint 2 millió forintot különítettek el a költségvetésből, és a lakossági jelzésekre is reagálva gallyazták, kivágták a veszélyessé vált fákat is. Több helyen pedig ültettek, erről hírportálunk is beszámolt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában