Felhívás

2023.11.25. 10:16

Folyamatos a fagyarapítás, a zöldítés Kardoskúton

Felhívást tett közzé a kardoskúti önkormányzat a lakosság körében, hogy felmérje, hol, merre vannak olyan fák a közterületeken és a portákon, amik kivágást igényelnek. Több mint 2 millió forintot különített el idei költségvetéséből a testület, vállalva a munkák elvégzését. Ezzel tehermentesítette is az érintett lakosokat.

Csete Ilona

A Munkácsy soron a korábban ültetett gömbkőrisek fasorát most bővítik

Fotó: Csete Ilona

Kardoskúton 35 lakóingatlanból érkezett majd 100 fa gallyalásával, kivágásával kapcsolatos jelzés, igény az önkormányzathoz. 

– Bevonva 2 millió 100 ezer forintot, átvállalta önkormányzatunk a teljes költségét ezeknek a munkáknak. Az motivált bennünket, hogy előzzük meg a későbbi bajokat. Ne okozzanak ezek a fák majd problémát. A döntésünkkel komoly anyagi terhet is leveszünk a kardoskútiak válláról – nyilatkozta ottjártunkkor Varga Pál. 

A polgármesterrel a Munkácsy soron sétálva megnéztük azt a fasort is, amit a Magyar Földgáztároló ZRT.-től kapott 30 darab fa (gömbkőris) elültetésével alakítanak.

– Ahol szükséges, a problémás fák kivágását elvégezzük, ugyanakkor a fásítási programunkat is folytatjuk – mesélt terveikről a település vezetője, aki fontosnak nevezte, hogy egészséges, szépen zöldített legyen községük.

Azóta a Munkácsy soron a faültetés 36 fa telepítésével zajlik. A 700 ezer forint bekerülési költséget az idei költségvetési tartalék fedezte.

A községben civil kezdeményezéssel az Arany János utcában is ültettek fákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában