Békéscsaba

2024.02.23. 12:16

Fidesz-KDNP-frakció: tíz százalékkal emelik a béreket az intézményekben

A Fidesz-KDNP-frakció (Opauszki Zoltán tanácsnok, Nagy Sándor) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán (jobbra): stabil helyzetből indul a város. Fotó: Bencsik Ádám

Opauszki Zoltán szerint az előző, sikeres év után – amikor az iparűzési adóbevétel közel 2 milliárd forinttal túlteljesült – stabil helyzetből indul a város, és bízik abban, hogy további kormányzati támogatást kap az önkormányzat. Arról is döntöttek, hogy március 1-jétől 10 százalékkal emelik a béreket a kulturális és közművelődési intézményekben, miután a pedagógusbér-emelést végrehajtják az óvodákban és a bölcsődékben. 

Nagy Sándor jelezte, hogy a Fidesz-KDNP-frakció több módosítást javasolt, ennek mentén például segítik a mikrovállalkozásokat, a CsabaBaba életkezdési támogatás mértékét 60 ezer forintra emelik, többet kapnak a kiemelt sportegyesületek, tanulmányi ösztöndíjra lesznek jogosultak a gimnazisták. Támogatta a frakció a további javaslatokat is, így például összesen 80 millió forint juthat járdák felújítására, illetve több pénzt fordíthatnak a földes utak karbantartására, fák gallyazására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában