Felpezsdült az élet

2024.02.10. 13:41

Fergeteges farsangi forgatag népesítette be Orosháza belvárosát - videóval, galériával

Langaléta Garabonciásoktól lett hangos az Árpád-kert, a csendes kisvárosi létet azonnal felpezsdítették. Így kezdődött el szombaton délelőtt, Orosháza belvárosában a farsangi forgatag. Aki még nem hallott róla, a sokadalom láttán megtudta: éppen most űzik el a telet, színes farsangi produkciókkal.

Csete Ilona

Kisgyermekes családok élvezték a program minden részét. A szerző felvételei

Nagyon sok gyerek és felnőtt érkezett az Árpád-kertbe, hiszen a szervezők, a Petőfi művelődési központ munkatársai kinti és benti műsorokkal készültek. Sőt, konyhai tennivalójuk is akadt.

Készültek a farsangi álarcok, szemüvegek, volt lufihajtogatás.

Miközben a nagycsaládosok kézműves kreatív csapata a gyerekekkel álarcokat, maszkokat készített, az Árpád-kertben a színpadon táncos produkciók követték egymást. A Harangos Néptáncegyüttes hagyományőrző bemutatóját váltották a modern táncosok fellépései. A stílus változott, a közönség érdeklődése nem lankadt. Sőt! A néptáncosok rögtönzött táncházába nagyon sokan bekapcsolódtak. Élvezték kicsik és nagyok is lehetőséget.

A színpadra szólították a jelmezeseket, akik nagy tapsot arattak ötletes maskaráikkal. Mindenkit megjutalmaztak a szervezők. Elmondhatatlanul nagy volt az örömük a gyerekeknek.

Majd színpadra lépett Vastag Csaba, ő is felpezsdítette a jó hangulatot a farsangi kavalkádban.
A sétányon kézművesek kínálták a portékáikat, sokak számára jelentett ez a délelőtt ismerősökkel találkozást, a közösségi téren az együttlét összehozott ismerőst és ismeretlent. Közben kisült a farsangi fánk, déli harangszóra elkészült a kocsonya, a házigazdák azt is kóstoltatták a résztvevőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában