Gyász

2024.02.26. 20:32

Elhunyt Micheller Magdolna

A szomorú hírt a Gál Ferenc Egyetem osztotta meg.

Beol.hu

„Megrendülten tudatjuk a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karának közösségével, hogy 78 éves korában elhunyt Dr. Micheller Magdolna, nyugalmazott főiskolai tanár, professor emerita. Emlékét diákjai és kollégái hálás szívvel őrzik. Egyetemünk közössége osztozik családja mély fájdalmában” – írták a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karának oldalán.

micheller, magdolna, elhunyt, gyászhír
Micheller Magdolna. Forrás: Gál Ferenc Egyetem

Mint korábban megírtuk, Micheller Magdolna 1945-ben született Mászlony pusztán (közigazgatásilag Újdombóvár). Szülei földművesek voltak, bátyja agrármérnök. Micheller Magdolna történelem-orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári, pszichológiából bölcsészdoktori diplomával, neveléselméletből és -történetből kandidátusi fokozattal, politikaelméletből kiegészítő szakkal rendelkezett.
A főiskolai tanár 1993-tól dolgozott a békéscsabai felsőoktatásban. Az MTA köztestület tagja, a megyei tudományos testület ügyvezető elnöke, munkáját többek között 2005-ben Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel ismerték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában