Közösségépítés

2024.02.04. 12:03

Életédesítőt hozott magával a csabai lovas farsangi menet - galériával

Ismét megrendezték a lovas farsangot a Fényesi tanyák lovas barátai szombaton délután az említett városrészen, illetve a Lencsési lakótelepen. Az eseményen rekordszámú érdeklődő vett részt.

Papp Gábor

Vidáman vonuló társaság

Forrás: Fényesi Lovas Barátok

Nógrádi Csilla, az esemény főszervezője hírportálunknak elmondta, ismét több cél mentén hívták életre a programot.

Természetesen továbbra is fontosnak tartjuk a csapat- és közösségépítést, illetve, hogy jó kedvet csempésszünk a környéken élő életébe. Emellett arra is törekszünk, hogy minél többen megismerjék a lovakat, még inkább megbarátkozzanak ezekkel a különleges állatokkal.

Nógrádi Csilla kérdésünkre kifejtette, a menetet mintegy harmincan alkották, ami rekordot jelent a program történetében.

– Ennyien még sosem tartottak velünk, és nagyon örülök, hogy új barátok is eljöttek, velünk tartottak. Gyerekek, fiatalok, szülők egyaránt bekapcsolódtak a kezdeményezésbe – fogalmazott. – Nagyon érdekes, hogy a lovas kocsin velem együtt csak nyolcan ültek, volt két lovas társunk, a többiek pedig gyalogszerrel tették meg a jókora távolságot. Összességében valamennyi korosztály képviseltette magát, a hároméves bölcsistől a nagymamáig.

Új barátaik közül külön megemlítette Fekete Vandát, aki egy különleges állatsimogatóval büszkélkedhet a Fekete-tanyán.

– Vandáék három kecskével és egy báránnyal érkeztek, az állatokat is beöltöztették, s ugyancsak végiggyalogolták az utat. Óriási sikert arattak, nagyon sokan jöttek oda hozzánk miattuk. A menetben egyébként is szinte mindenki jelmezt öltött erre a délutánra – osztotta meg élményeit Nógrádi Csilla.

Vandáék, ahogy Csilláék, szinte végig cukorkát is osztogattak az érdeklődőknek, akik kifejezetten jól fogadták az „életédesítőt”.

– Számunkra nagyon komoly visszajelzés volt, hogy sokan kifejezetten várták, hogy találkozhassunk. Amikor például bementünk a Lencsési lakótelepre már többen is készültek az érkezésünkre. Természetesen beszélgethettünk gyermekes családokkal, középkorúakkal, de legalább ilyen különleges élményt jelentett számunkra, hogy egy idős házaspár csak azért jött el, hogy közös fényképet készítsen velünk, és azt elküldje unokáinak. Egyébként is nagyon sok fotó, szelfi készült. Nagyon hálásak vagyunk az odafigyelésért, a kedves fogadtatásért, minket is feltöltött, és reméljük, hogy mi is tudtunk adni valamit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában