Eltávolítják a nádat

2024.02.04. 14:56

Dévaványán már készülnek az esőzésekre

Az önkormányzat időben előkészül a tavaszi, csapadékos időszakra. Ennek részeként a Mikszáth Kálmán utcai főgyűjtő csatorna egyes szakaszaiban már megtörtént a nád eltávolítása.

Dinya Magdolna

Eltávolítják a nádat.

Fotó: Illusztráció: MW-archív

A lerakódott üledék és a növényzet kiszedésével biztosítani tudják a víz zavartalan lefolyását. A Mikszáth Kálmán utcai főgyűjtő csatorna vezeti el a város csapadékvízének jelentős részét, így kiemelten fontos szerepe van. A további részek tisztításával kapcsolatban egyeztetnek a vízügyi igazgatósággal olvasható a város weboldalán.

A Homokbánya utcánál található víztározóhoz hasonló létesítményt terveznek, hogy kezelni tudják a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadékot és a déli városrészek vízelvezetését. A helyi építési szabályzat jelenleg átdolgozás alatt áll annak érdekében, hogy lehetővé váljon a záportározó elhelyezése a város ezen részén. 

A Homokbánya utcai záportározó tavaly májusban már bizonyított, reményeik szerint hamarosan a második tározó tényleges tervezéséhez is hozzáfoghatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában