Rekordszámú nevezés

2024.02.13. 11:11

Csabai siker született a pénzügyi vetélkedőn

Rekordszámban, több mint 3000 csapatban, összesen 12 ezer 300 diák nevezett az idei K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre az ország minden részéből – közölte az MTI-vel kedden a K&H. A Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolából 102 csapatban 439 gyerek versenyzett: a legtöbb diákot felkészítő személynek járó elismerést Szántó Mihályné nyerte.

Papp Gábor

Több mint 400 diák nevezett a csabai iskolából.

Fotó: Facebook/Petőfi utcai iskola

A közlemény kiemelte: a 2010-ben indított vetélkedő célja, hogy az általános- és középiskolás korosztály minél előbb beleássa magát a pénzügyekbe. Az indulás óta eddig csaknem 900 település 2000 iskolájából összesen több mint 90 ezer diák vett részt.

– A jelentkezők száma évről évre nő, a 9-11. osztályos diákok között a leginkább szembetűnő a változás: az egy évvel korábbihoz képest 72 százalékkal többen, összesen 4951-en neveztek – közölték.

A csapatok háromnegyede jelezte, hogy részt venne úgynevezett „mentor-programban”, amikor a K&H helyi bankfiókjának munkatársa segíti a csapat további felkészülését a vetélkedőre.

A K&H arról tájékoztatott: a verseny első fordulójának lezártát követően a legtöbb diákot felkészítő személynek járó elismerést Szántó Mihályné nyerte. Vezetésével a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolából 102 csapatban 439 gyerek versenyzett. Az iskolai létszámhoz arányosítottan legtöbb diákot nevező iskola különdíjat a miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyerte el 244 diákkal.

Különdíjat kapott a géderlaki Szent László Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a hátrányos helyzetű kistérségben működő intézmény az iskolai létszámhoz képest a legtöbb diákot nevezte. A vetélkedő első fordulójának lezárta után február 19-én folytatódik a K&H Vigyázz, kész, pénz! verseny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában