Gasztronómia

2024.02.03. 12:00

Az olimpiai megnyitó magával ragadta a Békés vármegyei séfeket Stuttgartban - galériával

Sikeresen megérkezett a Békés Vármegyei Culinary Team csapata a stuttgarti gasztroolimpiára. Ezt mindig a sportolimpiával azonos évben tartják. Korábban Erfurt adott otthont a világeseménynek, immáron Stuttgart a helyszín, szintén Németországban.

Nyemcsok László

Regisztráltak az olimpiai csarnokban, Ambrus György (balra), Szokai Imre, Szeidler Zsolt, Elek Csaba ésw Bondár László

Fotó: Ambrus György Krisztián

– A pénteki reggeli után első utunk a kiállítási területre vezetett. Ott a regisztráció után átvettük a versenyzéshez szükséges dokumentumokat – ecsetelte Ambrus György Krisztián mesterszakács, a csapat segítője. – Onnan indultunk bevásárolni, az itthonról vitt, főként Békés vármegyei alapanyagok mellé, többnyire zöldségeket vettünk versenyzőink ételeihez. Ezt követően tértünk vissza az olimpiai csarnokba, ahol pénteken este látványos díszletek között megnyitották a 2024-es gasztroolimpiát.

Szokai Imre is válogatott a zöldségek és gyümölcsök között
Fotó: Ambrus György Krisztián

Békés vármegyét a culinary team képviseli a világeseményen. A csapat vezetője Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, aki még 2008-ban győzött egyéniben Erfurtban. Apja nyomdokain haladt Ambrus György Krisztián mesterszakács, miként Bondár László, éttermi mester, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Békés vármegyei elnöke, Szeidler Zsolt és Szokai Imre mesterszakács. Ők ketten versenyeznek majd egyéniben február 5–6-án, segítőjük lesz még Elek Csaba mesterszakács.

A megnyitó szakácssapkák kavalkádja is volt
Fotó: Ambrus György Krisztián   

– A megnyitó felejthetetlen volt, rengeteg ország képviselteti magát minden kontinensről, és nagyon sok ismerőssel is találkoztunk –  hangsúlyozta Ambrus György Krisztián. – Innentől kezdve azonban már a munkáé a főszerep, szeretnénk tovább öregbíteni az idei olimpián is Békés vármegye jó hírnevét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában