Orosháza

2024.02.20. 14:28

Az energiaigényes iparág, az üveggyártás volt napirenden

Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Energiaügyi Minisztériumban Steiner Attila államtitkárnál tett látogatást Ördögné Papdi Zsuzsannával, Guido Amatoval és Fekete Péterrel, az O-I Hungary Kft. képviselőivel.

Csete Ilona

Az Energiaügyi Minisztériumban egyeztettek

Forrás: Facebook

Az orosházi üveggyártás múltját, hagyományait és termékeit országszerte és külföldön egyaránt ismerik. Az 1961-ben megalakult Üvegipari Művek Orosházi Üveggyárán belül alkalmazott egyik technológia, tevékenység az öblösüveggyártás, amit ma már a világ piacvezető amerikai üveggyártója, a 19 országban 69 gyárat működtető Owens Illinois (O-I) orosházi öblösüveggyárában végeznek – fogalmaz a politikus a bejegyzésében.

Mivel az üveg végtelenszer újrahasznosítható anyag, ezért a körforgásos gazdaságban kiemelkedő szerepet játszik, alkalmazásának kiterjesztésében további lehetőségek rejlenek, ugyanakkor gyártása kifejezetten energiaigényes.

Annak érdekében, hogy a környezetvédelmi, klímapolitikai szempontok és szabályok, valamint a piaci folyamatokra kedvezőtlenül ható fegyveres konfliktusok és más körülmények között is biztosítható legyen az üveggyártás és az abban, illetve ahhoz kapcsolódóan a foglalkoztatottak jövője Orosházán és térségében, közösen dolgoznak az érintett kormányzati szereplőkkel és az üveggyártókkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában