Diákélet

2024.02.16. 13:27

A diákparlamentről és a pedagógusnapról is egyeztettek

A békési iskolák vezetőivel egyeztetett a tanév közös feladatairól Kálmán Tibor polgármester a napokban.

Papp Gábor

Kálmán Tibor elmondta, a diákparlament és a pedagógusnap is fontos pillérei Békés életének.

Fotó: Fotó: Gazsó János

Mint azt Facebook-posztjában kiemelte, noha az önkormányzat már jó ideje nem részese fenntartóként az iskolák életének, kiemelt feladatának tekinti a velük való további szoros együttműködést.

– Békés életében számos olyan pont van, ahol úgy a diákság, mint a pedagógusok is részesei, mozgatói az eseményeknek. A megbeszélésen két ilyen terület, a diákparlament és a pedagógusnap állt a megbeszélések középpontjában. Polgármesterként fontosnak tartom a diákság egyre szorosabb bevonását a város kulturális életébe, jövőképének magalkotásába. Ám „jól működő”, erős, céltudatos diáktársadalom csak elhivatott, elismert pedagógusok által születhet, ezért a két terület nagyon is egybevág – hangsúlyozta, majd hozzátette, az iskolák igazgatóival áttekintették az ehhez szükséges feltételeket, kölcsönösen felvázolták elképzeléseiket.

– Hiszem, hogy a diákparlament működése, illetve az idei pedagógusnap is fontos pillérei lesznek Békés 2024-es kulturális életének – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában