Beruházások

2024.01.21. 13:27

Utat és járdákat is építenek Mezőgyánban

Több beruházás várható a következő időszakban Mezőgyánban – ismertette Dani Attila polgármester.

Licska Balázs

Aszfaltozásra is nyertek.

Fotó: Illusztrácó: MW-archív

Elmondta, hogy a TOP Plusz keretében nyertek támogatást a Rákóczi köz és a József Attila utca egy-egy szakaszának aszfaltozására, valamint a sportpálya melletti épület további korszerűsítésére, illetve térfigyelő kamera telepítésére. Ezen fejlesztéseknél lefolytatták a közbeszerzési eljárásokat, és szeretnék az első félévben meg is valósítani ezeket a beruházásokat. 

Hozzátette, a Magyar Falu Program keretében 10 millió forintos támogatást kaptak járdák építésére. A tervek szerint 600 méteren avatkoznak be, a Szalontai út páros oldalán 500 méteren, valamint 100 méteren az általános iskola környékén építenek betonjárdát. Ennél a fejlesztésnél jelenleg a közbeszerzési eljárás előtt állnak, de ezzel is végeznének az első félévben.

Dani Attila polgármester jelezte, hogy ugyancsak a TOP Plusz részeként a polgármesteri hivatal energetikai fejlesztésére, a kisiskola épületének felújítására, a szolgáltatóház korszerűsítésére, az orvosi rendelő rendbe tételére is sikeresen pályáztak. Ezeket a beruházásokat szintén minél előbb véghez vinnék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában