Rali

2024.01.20. 06:30

Tótkomlósról is neveztek a Budapest-Bamako autóversenyre – videóval

A Budapest–Bamako rali egy veszélyekkel teli, minimális asszisztenciát nyújtó kaland- és tájékozódási verseny, amely Afrikában folytatja a sivatagi ralik hagyományát. Az esemény rajtceremóniájának Budapest ad otthont január 26-án. A végcél pedig mindig egy nyugat-afrikai főváros.

Dinya Magdolna

15. alkalommal fog elrajtolni a fél Európát és fél Afrikát átszelő óriási túra, idén Tótkomlósról is vannak kalandvágyó jelentkezők

Fotó: Dinya Magdolna

Az útvonal idén is tele lesz kihívásokkal és akadályokkal. A rendezvényen nincsenek idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok, minden résztvevő a saját talpraesettségére, szerencséjére és felkészültségére támaszkodhat­. A versenyen a 4x4 túra és a túra kategóriában részt vevő járművek közel azonos útvonalon haladnak, számos földúton és nehéz szakaszon keresztül. A futam különlegessége egy extra hosszú, három és fél napos szupermaratoni etappal indul. Az idei évben kiemelkedő jótékonysági célként fogalmazódik meg a fiatalok életének javítása a sport révén. 

A szervezők támogatni kívánják a Bureh Beach szörfiskolát, amit árva gyerekek hoztak létre, és ahol közös szenvedély a tenger és a szörfözés. Ezenkívül segíteni szeretnének egy boksziskolának is Rokel váro­sában, amely egy szegénynegyedben indult el, és bár van egy elkötelezett tanára és lelkes diákjai, kevés a rendelkezésükre álló felszerelés­.

Újszász Roland elmondta, hogy Tótkomlósról neveztek be a versenyre, és onnan fognak indulni a Bamako ralin egy Ford Transittal, ami egy kilencszemélyes kisbusz.

– Ezt az autót szeretnénk otthagyni és felajánlani egy iskolának. Rengeteg csapat vesz részt, és több mint ezer induló áll rajthoz. Mindenki visz ­valamit az afrikai gyerekeknek és iskoláknak. Az indulást követően végigmegyünk Európán, majd Marokkón, Mauritánián, Szenegálon és a guineai magasföldek legfestőibb részén. Közel 10 000 kilométert fogunk megtenni. Egy régi bakancslistás álmunkat váltjuk valóra ezzel versennyel. Több támogató is segített az indulásunk előtt. Például Mezőberényben a ­Famíliatészta Élelmiszer­ipari és Kereskedelmi Kft. ajánlott fel általuk gyártott termékeket, valamint a Békés - Puszi Kft. járult hozzá saját márkás termékeikkel, hogy segítsenek az afrikai gyerekeknek.

A berényi cég is támogatta a csapatot

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában