Erős a szociális háló

2024.01.10. 19:27

Több módon segítik Zsadányban a rászorulókat

Összesen 23 millió forinttal segítette tavaly az önkormányzat a rászorulókat Zsadányban – ismertette Dudás Árpád polgármester, kiemelve, erős a szociális háló a településen.

Licska Balázs

Gyógyszertámogatást is adtak.

Fotó: Illusztráció: MW-archív

Lakhatási támogatásként 6,5 millió forintot fizettek ki mintegy száz háztartás számára, azaz a 550 lakott lakás nagyjából ötödének. Ezek a háztartások egy évben egyenként átlagosan 65 ezer forintot kaptak, amelyet a rezsiköltségek fedezésére fordíthattak. A segítség alapból 5 ezer forintot tesz ki, emellett gyermekenként további 2 ezer forint jár, de legfeljebb 10 ezer forint lehet.

Hangsúlyozta, hogy a gyermekek, fiatalok után is csaknem 6 millió forintot fizettek ki, a beiskolázási támogatástól a Bursa Hungarica ösztöndíjakon és az újszülöttek támogatásán át a szünidei gyermekétkeztetésig. A faluban 284-en töltötték be a 65. életévüket, nekik 5 ezer forint készpénzt és egy 5 ezer forint értékű csomagot biztosítottak.

Emellett többek között létfenntartási támogatással, gyógyszertámogatással, temetési támogatással és köztemetéssel segítette az önkormányzat a szűkölködőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában