Tehetségműhely

2024.01.01. 16:47

Társasjátékoztak a mezőkovácsházi óvodások

Társasjátékos napot szerveztek a 2023/2024-es tanévben első alkalommal a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvodában. Szűcs Judit, a Töprengő logikai-matematikai tehetségműhely vezetője mesterprogramjában nem kisebb célt tűzött ki, mint minden 5-7 éves óvodással megismerteti azokat a társasjátékokat, amelyekkel a tehetségműhelyben a gyermekek évek óta játszanak.

Csete Ilona

Ráhangolódtak az ünnepre is játék közben.

Forrás: Facebook

A társasjáték amellett, hogy a szabadidő eltöltésének hasznos, tartalmas és szórakoztató módja, kiváló képességfejlesztő eszköz is. A Petőfi utcai óvodában a Maci és a Süni, majd az Árpád-közi óvodában a Micimackó és Margaréta, illetve a Táncsics utcai óvoda Napraforgó csoportjában ismerkedtek a gyermekek a Judit néni által vitt játékokkal.

Minden gyermekcsoportban élvezték a társasozást.
Forrás: Facebook

– Ebben a tanévben minden nagyobb ünnepkörökhöz kapcsolódva (karácsony, farsang, húsvét) szervezünk társasjáték napot. A mostani, karácsonyi alkalommal az alábbi játékokkal játszottak a gyermekek: Alias, Nanu, Szivárvány, Pippo, Kokotaki, Hit The Hat, Kapj el ha tudsz, Colori, Törpék, Zingo, Grabolo 3D, Figurix, Diferix. A gyermekek életkorához, létszámához, képességeihez igazodva óvodánként más-más volt a játékkínálat – számolt be az óvoda közösségi oldalán.

Életkorhoz, létszámhoz, képességekhez igazodva óvodánként más-más volt a játékkínálat  Forrás: Facebook

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában