Közlekedés

2024.01.27. 10:12

Sztrájk: ezek a buszok maradhatnak ki vasárnap és hétfőn Békésben

Az adventi sztrájk után ismét kétnapos munkabeszüntetést hirdetett január 28-ára és 29-ére, vasárnapra és hétfőre a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a Volánbusznál. Békésben is több járat kimaradhat.

Beol.hu

Indulás előtt érdemes tájékozódni.

Fotó: Bencsik Ádám-archív

A közlekedési vállalat indokolatlannak tartja az akciót, hiszen a MÁV-Volán-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik, a tárgyalások folyamatosak – közölte a cég pénteki közleményében az MTI-vel. A sztrájk tervezett ideje alatt a Volánbusz biztosítja az elégséges szolgáltatásokat. Amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik. 

A társaság oldalán összegyűjtötték, mely járatok maradhatnak ki Békésben. Helyközi közlekedésben az érintett vasárnapi buszok listáját ITT, a hétfőit pedig ITT találja meg. Helyi viszonylatban vasárnap egy gyulai járat nem indulhat el, hétfőn viszont már Békésen, Békéscsabán, Gyulán, Mezőberényben és Orosházán is lehetnek kimaradó járatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában