Szemle

2024.01.17. 09:49

Szerdán is megtalálja a legfrissebb csabai híreket

Olvassa el, mi minden történt Békéscsabán!

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Újraélesztettek egy férfit Békéscsabán

Sikeresen újraélesztett egy idős férfit kedden Zima-Kovács Ilona a békéscsabai Sas patika előtt. A háziorvos mellett asszisztensként dolgozó hölgy elmondta, éppen a gyógyszertárból jött ki, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi hason fekszik a földön. Megvizsgálta, majd megkezdte az újraélesztést, közben kérte, hogy jelezzék ezt a mentőknek, illetve szóljanak egy orvosnak is. Közben arra járt egy másik, sürgősségin dolgozó szakember is, vele felváltva folytatták az újraélesztést. Visszatért a férfi légzése, átadták a mentőknek. Zima-Kovács Ilona elmondta, két éve dolgozik körzetben, azóta nem került ilyen helyzetbe, de korábban, kórházi körülmények között többször élesztett újra beteget. Hangsúlyozta, jó volna, ha mások sem ódzkodnának odalépni a földön fekvő, segítségre szoruló emberhez, mert ezzel az életét menthetik meg.

Vérző néninek segített egy férfi a temetőben

Elesett és csúnyán megütötte az arcát egy idős asszony néhány nappal ezelőtt a békéscsabai ligeti temetőben. A 87 éves nő az esés miatt nem tudott felállni, szerencséjére Bucsi Attila önzetlenül azonnal a segítségére sietett, így sikerült elkerülni a nagyobb bajt. A 87 éves nő az esés miatt nem tudott felállni, szerencséjére Bucsi Attila a közelben volt és önzetlenül a segítségére sietett. Megtörölgette arcát, majd haza is vitte a nénit, akit később elláttak a békéscsabai kórház sürgősségi osztályán.

Elvitték a fenyőket

Január 17-én, szerdán viszik el legutolsó alkalommal Békéscsabán a kiszolgált fenyőket. A szemétszállító cég, a Tappe Kft. honlapján közzétett ürítési naptár szerint a városban ezt követően nem lesz olyan nap, amikor kimondottan a karácsonyfák begyűjtése miatt indulnak útnak a kukásautók. A zöldhulladék-szállításra pedig várni kell, egészen március 20-ig.

Féláron regisztrálhatnak hétfőn

A magyar kultúra napja alkalmából az érdeklődőknek lehetőségük lesz féláron regisztrálniuk a Békés Megyei Könyvtárba. A kedvezményes beiratkozásért a résztvevőknek helyes választ kell adniuk a jeles dátumhoz kapcsolódó eldöntendő kérdésre. Az akció csak az egyéves könyvtári tagságra vonatkozik és nem vonható össze más kedvezményekkel vagy akciókkal. Érvényesítésére az adott napon van lehetőség. Az esemény nyitott minden érdeklődő számára.

Jönnek a Rászedett ördögök

Az esztendő a Napsugár bábszínházban a Rászedett ördögök terveinek megismerésével indult, sőt már elkezdődött a darab kivitelezése is. Varga Anna marketingmenedzser elmondta, a tervelfogadás mindig izgalmas esemény; az első, kézzel fogható mérföldkő. A Markó Róbert által írt és rendezett darab bemutatóját április 13-ára tűzték ki. A két női főszerepet Csortán Zsóka és Soós Emőke játssza, az ördög bőrébe pedig Lovas Gábor bújik. Az alapsztori szerint a két hölgyet el akarja vinni az ördög a pokolba, de az autójukkal út közben lerobbannak. Amíg várják, hogy jöjjön a sárga angyal segítsége, a nők sztorizni kezdenek, sőt, mi több, zrikálják az ördögöt. A kérdés: vajon a történtek hatása alatt eljutnak-e az alvilágig. A darabnak lesz élőszereplős része, kesztyűs-bábos, sőt síkbábos is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában