Sikeres volt az év

2024.01.11. 06:30

Megközelítette a 600 ezret a tavalyi látogatószám a Gyulai Várfürdőben

A Gyulai Várfürdő tavalyi látogatószáma meghaladta az 585 ezret, ami már közelít a koronavírus-járvány előtti időszak vendégszámához – tájékoztatta hírportálunkat Kun Miklós. A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, a még nem végleges adatok szerint éves árbevételük elérte a 2 milliárd forintot, eredményük pedig túllépte a 300 millió forintot.

Papp Gábor

Az AquaPalota már több mint tíz éve tölt be fontos szerepet a Gyulai Várfürdő életében és a város turizmusában. Fotó: Für Henrik-archív

A 2023-as év több szempontból is nehezen, illetve bizonytalanul kezdődött, hiszen az esztendő elején még nem tudtuk, hogy mire számíthatunk. Ennek ellenére az előzetes várakozásokat sikerült túlteljesítenünk – nyilatkozta a szakember. Az ügyvezető igazgató kiemelte, a látogatószám a még nem végleges adatok szerint meghaladta az 585 ezret, ami erősen megközelíti a koronavírus-járvány előtti 600-630 ezres számot.

– Úgy tűnik, hogy visszatér az aranykor a turisztikába, a látogatószám újra magas. A gyulai és a régiós turizmus továbbra is fontos tényező – tette hozzá. A kedvező folyamatokkal kapcsolatban kifejtette, Gyula önmagában is erős turisztikai desztináció, amibe a kastély, a vár, a Százéves cukrászda, a város különleges hangulata és számos attrakció beletartozik a Gyulai Várfürdő mellett.

– Mindezeknek köszönhető, hogy folyamatosan érkeznek egy vagy több napra a romániai vendégek, akik átbillentik a nyereséget – fogalmazott. Az ügyvezető igazgató korábban utalt arra, hogy bár Romániában folyamatosak a fürdőfejlesztések, a szomszéd országból érkező vendégek továbbra is felkeresik Gyulát.

A romániai vendégek elmondása szerint Gyula a legkeletibb nyugati város. A körükben bejáratott a település, mi pedig igyekszünk megfelelően kiszolgálni őket. A fürdő teljes területen a magyar mellett román és angol nyelvű feliratok is találhatóak, munkatársaink jelentős része pedig beszél románul. 

Kun Miklós a személyes véleményét kiemelve elmondta, egy-egy fürdőt nem könnyű nyereségesen, minden elvárásnak megfelelően üzemeltetni.

A 2023-as év pénzügyi részével kapcsolatban kifejtette, a még szintén nem végleges adatok szerint az árbevétel elérte a 2 milliárd forintot, míg az eredmény meghaladta a 300 millió forintot.

– A legfőbb célunk a múlt esztendőben nem a nyereségesség volt, hanem, hogy lehetőség szerint olyan beruházásokat valósítsunk meg, illetve kezdjünk el, amelyek a jövőben biztosítják az eredményességet, a hosszú távú nyereséges működést. 2023 ilyen módon az előremenekülés éve volt – hangsúlyozta.

Saját forrásból 500 kW-as napelemparkot építettek ki, amely jelentősen csökkenti áramköltségeiket. Zajlik a 4-es kút rendbetétele, aminek újbóli üzembe helyezésével földgáz nélkül is fűthetik majd a versenyuszodát. Ugyancsak bővítették a hőcserélő-kapacitást. Az 5-ös számú kút kapacitását bővítették, üzembiztonságát megerősítették, idén cserélik a bekötővezetékét.

Az üzembiztonság mellett a szolgáltatás minőségének javítására is hangsúlyt fektettek. Saját forrásból felújították például a dögönyözős medencét, illetve pályázati támogatásból jelenleg is zajlik a főépület átalakítása. A közel 940 millió forintos beruházás részeként egyebek mellett új pihenőteret, korszerű koedukált öltözőket, relax beauty masszázsszalont és pizza-pasta látványkonyhát hoznak létre. A fejlesztés készültsége elérte az 50 százalékot, a nyári szezon előtt elkészül majd.

Ugyancsak saját erőből új vizes blokkot építettek a fürdő hátsó részén, elkezdődött a Beach bár újjáépítése. Az 50 méteres medence mellett új vendéglátó egység épül, automata öntözőrendszert alakítanak ki, folyamatosan a zöldterület fejlesztése.

Tíz éves lett az egyik legszebb élményfürdő

A Gyulai Várfürdő családi élményfürdője tavaly decemberben lett 10 éves.

A létesítmény jelentőségével Kun Miklós elmondta, a bő egy évtizede átadott fejlesztéssel a várfürdő már nem csak gyógyfürdő, hanem a családok fürdője is.

– Az AquaPalota olyan típusú beruházás, amely nem csak a megvalósulásához felvett fejlesztési hitel törlesztőrészletét, illetve az amortizációjának költségét képes kitermelni, hanem még nyereséges is – fogalmazott Kun Miklós. A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, 10 éve alatt 1 millió 755 ezren keresték fel az AquaPalotát, a látogatószám minden évben elérte a 200 ezret, ez alól érthető módon csak a koronavírus-járvány időszaka jelentett kivételt. A szakember úgy vélekedett, az ország egyik legszebb élményfürdőjét építették fel annak idején Gyulán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában