Közfoglalkoztatás

2024.01.10. 20:52

Járdát és parkolót is építenek Szeghalmon

Folytatódhat és egy éven át tarthat március 1-jétől a közfoglalkoztatási startmunka mintaprogram Szeghalmon – erre nyújtott be pályázatot a város képviselő-testülete a nemrég tartott ülésén. Az önkormányzat vállalta a szükséges önerőt.

Licska Balázs

További munkálatok várhatóak.

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Macsári József polgármester elmondta, hogy a szociális jellegű program keretében folytatódna a város belterületén a zárt csatornák építése: a Zrínyi utcában 415 méteren, Szabadság téren pedig összesen 115 méteren. A tervek között szerepel a földmedrű árkok gazolása, cserjézése is.

Járdát építenének a Szabadság téri kondiparkba, valamint az Újtelep V. utcában 83 méteren. Nemesített útpadkák profilozását szintén tervezik a Hunyadi, a Nádasdy, az Árpád, a Kazinczy, a Vörösmarty és a Táncsics utcákban, valamint az Érmellék és Kolozsvári utcák összekötő részén, összesen 7 kilométeren. A meglévő útalapokat ugyancsak javítanák több helyszínen, összesen csaknem 8 ezer négyzetméteren. Útalapot építenének a Varjasi út végén. Zúzalékkal feltöltött, négyállásos parkolót alakítanának ki egyrészt a Fáy, másrészt a Dózsa utcában.

Az elképzelések szerint a közterületi padok karbantartására szintén hangsúlyt fektetnének; mint ahogy a városközpont folyamatos takarítására, a buszvárók, a parkolók, a játszóterek tisztán tartására, kaszálására, az újonnan telepített fasorok rendszeres locsolására is. Emellett a városba bevezető utak mellett rendszeresen gyűjtenék a szemetet, valamint az olyan belterületi részeken is, ahol előfordul, hogy a renitensek szabálytalan módon helyeznek el hulladékot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában