Szemle

2024.01.16. 09:45

Itt találja meg a legfrissebb békéscsabai híreket

Kedden is egy csokorba válogattunk békéscsabai híreket.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

A Varságh-dűlő rendbetételét kérte a polgármester

Gondoskodjanak a Varságh Béla dűlő Meteor utca és a 44-es számú főút elkerülő szakasza közötti részén a burkolat járhatóvá tételéről – ezt kérte Szarvas Péter polgármester. Mint ahogy azt elmondta, a problémát az okozta, hogy a földgázhálózat kiépítését végző vállalkozó a munkálatok során kitermelt laza talajt nem szállította el, hanem az eddig karbantartott, feltöltött és tömörített úton terítette szét. Ezért kereste fel írásban – intézkedést kérve – a városvezető a kivitelező cég vezetőjét.

Javítják a földutakat

Javítják a földutak állapotát – írta Opauszki Zoltán városi tanácsnok, jaminai önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán, emlékeztetve: előző év végén több intézkedést kért. Sorolta: a Remény-Lak Állatvédő Egyesülethez kért, kátyúzásra alkalmas tört anyag megrendelésének aláírása folyamatban van. Kátyúzás várható a Pepin utcában; a Pongrácz utca Báthory és Ciklámen közötti részén; az Illyés Gyula és az Irsai Olivér utcák közötti átjáróban; a Nyugati; a Korona; a Rell Lajos; az Uránusz utcákban; valamint a Franklin utcát a Csorvási úttal összekötő dűlőn. A Felsőnyomás 240 környezetében; illetve a Leveses utcában – a Pepin és Arany Parmen utcák közötti részen – tört anyagot biztosítanak a helyiek kérése szerint.

Komfortos a könyvtári környezet

A minap megtekintették a Békés Megyei Könyvtár legújabb fejlesztéseit, energetikai felújításait Szarvas Péter polgármesterrel, valamint az intézmény vezetőivel, Juhász Zoltán igazgatóval és Kertész Zoltán igazgatóhelyettessel közösen – ismertette Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere. Mint ahogy mondta, a tavaly szeptemberben nyújtott önkormányzati támogatásból több teremben is korszerűsítették a világítást, a hálózatot. Ennek köszönhetően idén a látogatók és a szakemberek komfortosabb környezetben vehetik birtokba az intézmény tereit.

A magyar kultúrát ünneplik 

Több mint egy héten át, rengeteg programmal ünneplik a magyar kultúrát Békéscsabán – ismertették a városházán, ahol összegyűjtötték a programokat. A legjelentősebb elemét, az ünnepi gálaestet január 22-én, hétfőn rendezik a Békéscsabai Jókai Színházban: köszöntőt mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, kitüntetéseket adnak át, majd műsort ad a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar és a békéscsabai teátrum. A többi között megnyílik Mezőmegyerern László Henriett festőművész kiállítása és a Munkácsy múzeum legújabb szerzeményeiből összeállított időszaki tárlat is. Folytatódik a közéleti teaház a Lencsési Közösségi Házban, lesz családi játszóház, csipkés kiállítás, bábszínházi előadás, irodalmi előadás, jazz-csütörtök is.

Elhozta az amerikai álmot

„Amerikai álom” címmel nyílt kiállítás Annaházi Lóránt fotóiból hétfőn délelőtt Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatalban.Idén lesz tíz éve, hogy Annaházi Lóránt komolyabban foglalkozik fotózással, ami számára nemcsak egy hobbi, hanem szenvedély is. A fényképezéshez tartozó ismereteket autodidakta módon szerezte, és nagyon figyel minden apró részletre. A mérnök kedvence a természet- és tájfotózás. Tavaly szeptemberben elutazott az Egyesült Államok nyugati részére, bejárta Kalifornia, Nevada, Arizona és Utah állam bizonyos területeit. Több ezer fotót készített, amelyekből tizenkettőt válogatott ki bemutatásra az Amerikai álom című kiállításra. Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében elmondta, dr. Takács Árpád főispán fontosnak tartja, hogy a kormányhivatali kiállításokon időről időre egy-egy művész bemutassa munkáit, s különösen jó érzés, ha ezt egy kollégájuk teszi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában