Plusz forrás

2024.01.28. 16:54

Fontos eszközöket szereztek be Békéssámsonban

– Az elmúlt év végén a fegyelmezett gazdálkodással, Erdős Norbert országgyűlési képviselő segítségével az év folyamán megnyert 15 millió forint rendkívüli támogatásnak köszönhetően majd 10 millió forintot tudtunk szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetésre fordítani pluszban – Annus István polgármester számolt be a részletekről közösségi oldalán.

Csete Ilona

A kerékpároknak jó hasznát veszik a dolgozók. Forrás: Facebook

A plusz forrásnak köszönhetően 5,5 millió forint segítségével gyermekenként 15 ezer forintot adtunk a 0-14 éves gyermeket nevelő családoknak. 2,5 millió forintból tartós élelmiszert vettünk a napközi konyhára; 700 ezer forintot költöttünk két elektromos kerékpár beszerzésére a házi segítségnyújtásban dolgozóknak. Ezzel megkönnyítve a munkájukat, hiszen nagyon sok kilométert mennek naponta –  indokolta a településvezető.
Majd 1 millió forintot fordítottak eszközökre: mosogatógépet vettek a Szabadság Házba, hűtőket a művelődési házba a rendezvényekhez, fagyasztót a napközikonyhára, hűtőt az orvosi rendelőbe.
– Négy év alatt elértük, hogy minden rendezvény-helyszínünkön tudunk biztosítani hűtőt, a Szabadság Házba mosogatógépet is, ezzel is segítve a lakosokat , akik valamilyen rendezvény céljára kibérlik ezeket az ingatlanokat – fogalmazott Annus István.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában