Bugatti

2024.01.01. 10:15

Egy igazi autócsoda gördült be Kaáli professzor dörgicsei múzeumába

Az orosházi kötődésű dr. Kaáli Nagy Géza és a Kaáli Autó-Motor Múzeum csapata is elbúcsúzott a 2023-as esztendőtől közösségi oldalán. Nem is akármilyen bejelentéssel!

Csete Ilona

Kaáli professzor és a múzeum restaurátora fogadták legújabb szerzeményüket. Fotó: Facebook

Egy amerikai multimilliomos hagyatékából származó Bugatti Type 35B (1930) gépkocsi került most Magyarországra. Az eredetileg közel száz éve Molsheim-ban gyártott versenyautók több, mint ezer rangos nemzetközi verseny trófeájával büszkélkedhetnek. Azóta nem voltak ilyen sikeres versenyautók.

Ez az ikonikus, soros nyolc hengeres motorral felszerelt Bugatti korabeli technológiával történt utánépítéssel készült, milliméterre mindenben pontosan megegyezik azokkal, melyeket 1930-ban szereltek össze. Napi használatra alkalmas, sebessége megközelíti a 200 km/órát. A híres amerikai Jay Leno gyűjteményben is található egy ugyanilyen példány. A nagyközönség számára már januártól megtekinthető lesz nálunk kordonok nélkül, tárlatvezetés mellett – olvasható a dörgicsei múzeum közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában