Kiállítás

2024.01.15. 13:46

Az amerikai álmot hozta el Annaházi Lóránt Békéscsabára - galériával

„Amerikai álom” címmel nyílt kiállítás Annaházi Lóránt fotóiból hétfőn délelőtt Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatalban.

Papp Gábor

Annaházi Lóránt és dr. Bódi Beáta elmondták, az Amerikai álom különleges utazásra hívja az érdeklődőket.

Fotó: Lehoczky Péter

Idén lesz tíz éve, hogy Annaházi Lóránt komolyabban foglalkozik fotózással, ami számára nemcsak egy hobbi, hanem szenvedély is. A fényképezéshez tartozó ismereteket autodidakta módon szerezte, és nagyon figyel minden apró részletre, hogy minden a helyén legyen a képeken, és azok semmi zavarót ne tartalmazzanak. A mérnök szakember kedvence a természet- és tájfotózás. 2023 szeptemberében volt szerencséje meglátogatni az Egyesült Államok nyugati részét, hála egy ismerőse meghívásának. Az ott töltött idő alatt Kalifornia, Nevada, Arizona és Utah állam bizonyos területeit járták be. Több ezer fotót készített, amelyekből 12 darabot válogatott ki bemutatásra az Amerikai álom című kiállításra.

Dr. Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében elmondta, dr. Takács Árpád főispán fontosnak tartja, hogy a kormányhivatali kiállításokon időről időre egy-egy művész bemutassa munkáit.

– Különösen jó érzés, ha ezt egy kollégánk teszi. Annaházi Lóránt 2015 óta dolgozik a pénzügyi és gazdálkodási főosztályon, üzemeltetési referensként – emelte ki az igazgató. – A fotózás 2005 óta érdekli, komolyabban 2014 óta foglalkozik ezzel a tevékenységgel. Érdekességként megemlítette, hogy a fotós több éjszakát is kint töltött a szabadban, amikor a Tejutat szerette volna minél precízebben, minél élesebben és a legjobb szögben lefotózni. Ez lett az egyik kedvenc képe. Alkotásait a gyulai postán már több alkalommal kiállították, a kormányhivatalban másodszor láthatják fotóit, önálló kiállításon pedig először.

Annaházi Lóránt elmondta, 2017-ben volt az első kiállítása és a hétfőn megnyílt tárlat már a nyolcadik a sorban. Mint kiemelte, a hétfőn megnyílt kiállítás képeit máshol még nem mutatta be, a kormányhivatalban láthatják először az érdeklődők. Amerikai utazása során bár igyekezett a legjobban megélni a pillanatokat, több ezer fotót is készített a bő három hét alatt. A kiállításra igyekezett minden jellegzetes helyszínről legalább egy képet elhozni a tárlatra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában